۱۳۹۴ مرداد ۶, سه‌شنبه

هلی لوو، خواننده زن ایرانی که در لیست مرگ داعش قرار گرفت

داعش خواننده ی زن کرد متولد ارومیه که در عراق فعالیت میکند را در لیست مرگ خود قرار داد و دلیل آن اجرای ویدئو موزیکی از سمت این خواننده با انتشار پیام صلح و دوستی است.
هلی-لوو-خواننده-زن-ایرانی-ايراني-در-ليست-داعش-عكسکیهان نوین: هلی لوو خواننده دختر کردی است که در کردستان عراق فعالیت می کند. او در فهرست مرگ داعش قرار گرفته است، با این حال با شجاعت اعلام کرده که از کار خود عقب نشینی نمی کند و افتخار می کند که در حال نبرد علیه داعش با هنر خود است. “این دختر کرد که اکنون در لس آنجلس به سر می برد و ۲۵ سال دارد پس از دیدار با پیشمرگه های کرد در فهرست مرگ داعش قرار گرفت.
او همچنین با اشاره به لزوم کمک رسانی به کسانی که بر اثر حملات عناصر داعش آواره شده اند افزوده است: موسیقی قوی ترین سلاح است. ما می توانیم برای بازسازی کوبانی و کمک به آوارگان کمک مالی جمع آوری کنیم.”
و در پایان اشاره کرده که هدف اصلی پروژه جدیدش تمرکز بر زنان ایزدی است که توسط داعش به اسارت درآمده اند. او گفته که می خواهد صدای زنان اسیب دیده ایزدی باشد.
“لوو” که نام واقعی او “هلن عبدالله” است در شرق ارومیه ایران در سال ۱۹۸۸ میلادی متولد شده است. والدین او از مهاجرانی بودند که از “دهوک” عراق به ایران آمده بودند. وی پس از ترک ایران به عنوان پناهجو مدتی را در ترکیه و پس از آن در فنلاند به سر برده است. 

تجمع زنان دانشجوی دوره تخصص پزشکی در اعتراض به مصوبه جدید وزارت بهداشت

تعدادی از دختران دانشجوی پزشکی در اعتراض به یک مصوبه عجیب که معتقدند اقدامی غیرقانونی‌ است، در وزارت بهداشت تجمع کردند.
resized_517562_761کیهان نوین: ۱۵۰ نفر از دانشجویان دختر در اعتراض به “طرح پزشکی ۲ ساله‌ دانشجویان پزشکی” که به تصمیم وزارت بهداشت برای آن‌ها ٨ ساله در نظر گرفته شده است، تجمع کردند.
گفتنی است، این تجمع با دخالت حراست وزارت بهداشت و جمع آوری پلاکاردهای دانشجویان و توقیف دوربین‌های فیلمبرداری، پایان یافت.
یکی از معترضان درباره دلیل شکل‌گیری این تجمع به می‌گوید: مسئولان وزارت بهداشت، مصوبه‌‌ غیرقانونی را در سرنوشت ما دخیل کرده‌اند که بر اساس آن تعهد خدمت خانم‌های مشمولان قانون تخصیص سهیمه در آزمون دستیاری هشت سال تعیین شده، در حالی که این تعهد برای آقایان ۲ سال است. مدت هاست‌ به این بی عدالتی اعتراض داریم، ولی این بار به این دلیل ترجیح دادیم که اعتراضمان را با تجمع نشان دهیم که خبردار شده‌ایم پرونده اعتراضمان در دیوان عدالت بعد از دو سال و نیم مفتوح بودن، بسته ‌و از دستور کار هیأت عمومی این نهاد بیرون گذاشته شده است.
وی درباره چرایی این تصمیم می‌گوید: این اتفاق در حالی رخ داد که دیوان موعد ۲۷ بهمن ماه سال گذشته را زمان رسیدگی به این پرونده اعلام کرده بود، ولی با درخواست مهلت وزارت بهداشت آن را به تعویق انداخت؛ البته وزارت بهداشتی ها از همان ابتدا این اعتراض را فاقد موضوعیت می‌خواندند و حتی درخواست مختومه شدن پرونده بدون رسیدگی به آن را به دیوان نیز ارسال کرده بودند.
این دانشجوی دوره تخصص می‌افزاید: شاید جالب باشد که بدانید آقایان از عده ای از مشمولان تعهد ۱۲ ساله و از عده‌ای دیگر تعهد ٨ ساله گرفته بودند و اکنون در حالی همه را بالسویه در نظر گرفته و تعهد هشت ساله برایمان در نظر گرفته‌اند که تعهد آقایان یک چهارم آن است. حالا هم همه تأکیدات این است که قانونمند هستیم و به رأی دیوان احترام می‌گذاریم، ولی مگر نه آنکه رهبر انقلاب گفته است: مردم باید لمس کنند که قوه قضائیه ملجأ آنهاست؟ بر این اساس درخواست داریم که اطاله رخ داده در دارسی را ـ که با مهلت خواستن وزارت بهداشت رقم خورده ـ مانع رسیدن ما به حقمان نکنند. آیا با هیچ منطقی می‌خواند که تعهد زنان، به رغم نقش های همسری و مادری که دارند، بیش از مردان در نظر گرفته شود؟!

۱۳۹۴ مرداد ۵, دوشنبه

وزیر فرهنگ و ارشاد برای پاسخ به سوال یکی از نمایندگان به مجلس میرود…!

وزیر فرهنگ و ارشاد برای پاسخ به سوال یک نماینده مجلس درباره ممیزی کتاب سه‌شنبه هفته جاری راهی مجلس می‌شود.
کیهان نوین: مجلس شورای اسلامی در هفته جاری از سوم تا هفتم مرداد جلسه علنی دارد که در مهم‌ترین بخش‌ها قرار است علی جنتی “وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی” برای پاسخ به سؤال یک نماینده در یکی از جلسات علنی مجلس حضور یابد.
براساس دستور کار صحن علنی مجلس در هفته جاری، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد سه شنبه ۶مرداد برای پاسخ به سؤال سیدناصر موسوی‌لارگانی “نماینده فلاورجان و عضو کمیسیون اقتصادی” در مجلس حاضر می‌شود، سوالات این نماینده پیرامون ممیزی کتاب و برخی اظهارات وزیر فرهنگ است که پس از طرح در مجاری قانونی ملی، در مجلس قابل عنوان تشخیص داده شده است.

قتل عام ۲۵۰ نهنگ در اسکاندیناوی برای پیروی از سنت…!

۲۵۰ نهنگ برای پیروی از یک سنت عجیب ادر سکاندیناوی به طرز بی رحمانه ای قتل عام شدند.
3404367_323کیهان نوین: کشتار بی رحمانه نهنگ‌ها در مناطق “بور” و “توشهاون” در جزایر فارو رخ در سواحلکشورهای اسکلندیناوی رخ داده است و مردم محلی با نزدیک شدن نهنگ‌ها به سمت ساحل، با نیزه و چاقو به شکار آن‌ها رفتند.
ماهیگیران و مردم محلی برای پیروی از سنت دیرینه خود حدود ۲۵۰ نهنگ را در این جزایر قتل عام کردند. این قتل عام فجیع موجب شد آب دریا به رنگ قرمز در آید.
کشتار نهنگ‌ها یک سنت قدیمی اسکاندیناوی است. در ۳۰ سال گذشته حدود شش میلیون نهنگ به این شیوه قتل عام شده اند.

۱۳۹۴ تیر ۳۱, چهارشنبه

تایید حکم اعدام آخوندِ متخصص استخاره…!



سخنگوی قوه قضائیه صدور حکم اعدام مجید جعفری تبار، روحانی سرشناس قمی و همسرش را تایید کرد. از جمله اتهامات وی که به گرفتن استخاره شهرت داشته، ارتباط با اجنه عنوان شده است!
797_1کیهان نوین: پس از بررسی‌های انجام شده از سوی دادگاه تجدید نظر، حکم بدوی صادر شده علیه روحانی متخصص استخاره با اصلاحاتی تأیید شده است.
غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه ۲۸ بهمن ماه سال گذشته (۱۳۹۳) تأیید کرده بود که حکم اعدام مجید جعفری‌تبار، یکی از روحانیان مشهور شهر قم و همسر وی، مینا مناقب صادر شده است. محسنی اژه‌ای همان موقع گفته بود، حکم صادره از سوی دادگاه ویژه روحانیت برای این افراد “بدوی بوده و قابل تجدید نظر” است.
حالا با گذشت پنج ماه از اظهارات سخنگوی قوه قضائیه، دو خبرگزاری داخل ایران اعلام کرده‌اند: «حکم بدوی پرونده “م.ج.ت” با انجام اصلاحاتی در مرحله تجدیدنظر تایید شده است.»
خبرگزاری‌های داخل ایران از نوشتن نام کامل مجید جعفری‌تبار اجتناب کرده‌اند و تنها با بسنده کردن به “م.ج.ت” نوشته‌اند: «در این پرونده به خصوص پس از آن که برای این فرد در دادگاه بدوی حکم صادر شد پرونده به دادگاه تجدید نظر رفت و حالا حکم اعدام وی با اصلاحاتی تأیید شده است.»
مجید جعفری‌تبار از جمله به خاطر استخاره‌هایش شهرت داشت. گستره شهرت این روحانی تا جایی رسیده بوده که در سال‌های گذشته دفتر وی با راه‌اندازی ۱۳۲ خط تلفن به صورت ۲۴ ساعته به سؤالات و درخواست‌های مراجعه‌کنندگان چه ساکن در ایران و چه ایرانیان خارج از کشور پاسخ می‌داد.
پیش از این اعلام شده بود، همسر مجید جعفری‌تبار نیز به اتهام “مشارکت در جرم” به اعدام محکوم شده است اما اکنون تنها خبر تایید حکم “روحانی متخصص استخاره” منتشر شده و از وضعیت همسر وی خبری در دسترس نیست.
مجید جعفر‌ی‌تبار در سال ۱۳۴۰ در خانواده‌ای مذهبی در قم متولد شده است. او از اواسط دهه ۱۳۷۰ به دلیل “استخاره‌های دقیق” به شهرت رسید.
جعفری‌تبار و همسرش نوه‌های آیت‌الله محمد صدوقی هستند. صدوقی از حامیان روح‌الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی بود و پس از پیروزی انقلاب ۱۳۵۹، نماینده یزد در مجلس خبرگان و امام جمعه این شهر شد. محمد صدوقی در ۱۱ تیرماه ۱۳۶۱ پس از نماز جمعه ترور شد. در ایران از آیت‌الله صدوقی به عنوان یکی از “شهدای محراب” یاد می‌کنند.

تحت فشار قرار دادن خانواده فعالان سیاسی از طریق تلفن و پیامک‌ از سوی وزارت اطلاعات سنندج



وزارت امنیت و اطلاعات سنندج با تماس تلفنی و ارسال پیامک، خانواده فعالان سیاسی را تحت فشار گذاشته است.
images(4)کیهان نوین: طی چند مدت اخیر، اداره‌ی اطلاعات سنندج از طریق تماس تلفنی و با ارسال پیامک “تهدیدآمیز” برای خانواده فعالان سیاسی که در خارج از کشور هستند از آنها خواسته است که فرزندان خود را به ایران بازگردانند.
خانواده یکی از فعالان سیاسی در این‌باره گفت: بیش از ٢٠ سال است که فرزند ما در یکی از کشورهای اروپایی ساکن است، اما اداره اطلاعات صرفا جهت صلب آرامش با ما تماس گرفته و در این رابطه ابراز بی‌اطلاعی می‌کنند.
در همین رابطه، یک منبع مطلع اعلام کرد: نهادهای امنیتی در سنندج اینگونه وانمود می‌کنند که از عضویت و عدم عضویت شهروندان در احزاب سیاسی کُرد بی‌اطلاع هستند و طی مدت اخیر چندین پیامک را برای شهروندان ارسال و از آنها خواسته‌اند که نباید اجازه عضویت در احزاب را به فرزندان خود بدهند.
این منبع افزود: اداره‌ی اطلاعات همچنین در چندین حالت، مستقیما با خانواده فعالان سیاسی تماس گرفته است.
خانواده این فعالان سیاسی می‌گویند: محتوای این پیامک‌ها تهدیدآمیز بوده و این اقدام اداره‌ی اطلاعات را در راستای ایجاد رعب و وحشت تلقی می‌کنند.
پیشتر، اجلال قوامی فعال حقوق‌بشر اعلام کرده بود: تعدادی پیامک کوتاه برای فعالان حقوق‌بشر، مدنی و شماری از شخصیت‌های سرشناس ارسال و محتوای این پیام‌ها مشخصا تعدادی از فعالیت سرشناس فرهنگی و سیاسی و حقوق بشری را هدف گرفته و درصدد تخریب شخصیت آنها می‌باشند.
وی اظهار داشته بود: این پیامک‌های کوتاه توسط افرادی ناشناس ارسال و به نظر من این اقدامات در جهت ایجاد آشوب و اختلاف انجام شده و گمان می‌رود که این پیامک‌های کوتاه هدف ویژه‌ای را در پشت پرده دنبال کنند و به صورت سیستماتیک طراحی و سازماندهی شده باشند.

تاثیر توافق های هسته ای بر موسیقی ایران…!

درحالی‌که بزرگان موسیقی کشور از استقلال هنر و هنرمند سخن می‌گویند؛ فردی مثل امیر تتلو که ادعای زیرزمینی بودن داشت؛ قصد دریافت مجوز دارد و از قضا از سوی تندروترین رسانه‌های کشور و وزارت ارشاد نیز حمایت شده است. این درحالی‌ست که بزرگانی چون کلهر و شجریان امکان فعالیت در کشور خودشان را ندارند.
4cd6070e03e083077e7495091477c8b5-4کیهان نوین: امیر تتلو (خواننده موسیقی رپ و Rnb) که از سال‌های آغازین دهه هشتاد فعالیت خود را در موسیقی زیرزمینی ایران آغاز کرده؛ اخیرا با تغییر رویکردی عجیب؛ گرایش‌هایی به سمت موسیقی‌ سیاسیِ از خود نشان می‌دهد.
این خواننده زیرزمینی در طول بیش از یک دهه فعالیت؛ توانست طرفداران بی‌شماری را برای خود جلب کند و این محبوبیت به جایی رسید که این روزها شب بخیر گفتن‌های مجازی او نیز در صفحه‌های اینستاگرام و فیسبوک ده‌ها و صدها هزاران لایک دریافت می‌کند.
درباره‌ی چگونگی رسیدن تتلو به این شهرت؛ مسائل متعددی وجود دارد اما اساسی‌ترین مسئله این است که این خواننده در ابتدا به همراه چند خواننده دیگر که امروزه از بنیان‌گذاران هیپاپ فارسی به‌شمار می‌روند؛ فعالیت خود را به‌صورت زیرزمینی آغاز کرد اما به تدریج از اهداف موسیقی زیرزمینی و رپ اعتراضی دور شد و به جریان عامه‌پسندی که در کشور ممنوع بود؛ روی آورد.
به این ترتیب جریانی منشعب از موسیقی رپ زیرزمینی ایران شروع به رشد و فعالیت کرد که نه هویت موسیقی زیرزمینی را داشت و نه تطابقی با فرهنگ ایران در آن دیده می‌شد اما جالب اینجاست که این سبک بیش از هر موسیقی دیگری از سوی جامعه پذیرفته شد و درنهایت موجب شد جریان دیگری درکنار موسیقی رپ با مخاطبان گسترده به‌صورت غیرقانونی به فعالیت بپردازد.
از همان ابتدا خوانندگان رپ زیرزمینی این جریان را اصطلاحا (خالتور) خواندند و از آن‌ دوری جستند چراکه جامعه به‌طور کلی این خواننده‌های بی‌هویت که نه اعتراضی در کارشان وجود داشت و نه مقابل جریان عامه جامعه ایستاده بودند را به عنوان رپرهای زیرزمینی می‌شناخت.
در اوسط دهه هشتاد به تدریج اینترنت ایفاگر نقش پررنگ‌تری در زندگی نسل جدید شد و این مسئله نیز موجب شد به تدریج خوانندگان زیرزمینی از همین طریق آثارشان را به مردم ارائه کنند. با ورود این موسیقی‌ها به اینترنت به یکباره طرفدارهای خواننده‌هایی مثل تتلو یا ساسی مانکن چندین برابر شد و درنتیجه موسیقی آن‌ها سر از مهمانی‌های زیرزمینی درآورد. تنها ویژگی موسیقی این خواننده‌ها شاد بودن و سرخوشی‌شان بود. درواقع موسیقی آن‌ها به قدری شاد و بی‌محتوا بود که جوان‌های خسته‌ی آن روزها که در محدودیت‌های بسیاری در دوره اول ریاست محمود احمدی‌نژاد زندگی می‌کردند؛ عامدانه به سمت این موسیقی می‌رفتند تا انرژی خود را تخلیه کنند.
موسیقی زیرزمینی در هر کشور می‌تواند به هنری تاثیرگذار تبدیل شود چراکه مقابل جریان عامه می‌ایستد و با شرایط موجود بر سر آرمان‌هایش می‌جنگد اما اتفاقی که در موسیقی رپ ایران افتاد؛ نوعی الگوسازی چندوجهی ازجمله حاکمیتی بود. می‌توان گفت بستر و شرایط اجتماعی به‌صورتی بنا شد که بخشی از خوانندگان بی‌هویت با اشعاری بی‌خاصیت تبدیل به ستاره‌های موسیقی رپ شوند و معترضان در موسیقی زیرزمینی به حاشیه بروند. که نتیجه آن رقم خوردن فصل جدید زندگی افرادی چون امیر تتلو با ریاست پیروز ارجمند در دفتر موسیقی بود.
مدیر مستعفی دفتر موسیقی سال گذشته به‌طور رسمی اعلام کرد موسیقی رپ در قالب گفت‌آواز مجوز دریافت خواهد کرد و کسانی که در این زمینه فعالیت می‌کردند؛ می‌توانند با خوانندگی به شیوه‌ای که دفتر موسیقی می‌پذیرد؛ مجوز موسیقی رپ دریافت کنند. چنین اظهاراتی از سوی نهاد رسمی‌ای که به ارائه مجوز برای تمام تولیدات موسیقایی کشور می‌پردازد؛ کمی عجیب و درعین حال خوشحال‌کننده به نظر می‌رسید چراکه با این رویکرد؛ سبکی که همواره نادیده گرفته شده بود، می‌توانست مانند سبک‌های دیگر عادلانه به حیات خود ادامه دهد اما نتیجه چیز دیگری شد.
زمانی که ارجمند از ارائه مجوز برای موسیقی رپ سخن گفت بار دیگر جدالی میان رپرهای زیرزمینی که وارد جریان عامه‌ نشدند با خوانندگان عامه‌پسندی مثل تتلو یا آرمین ۲afm به‌وجود آمد. اکثر رپرها به دلیل روحیه معترض خود با صحبت‌های ارجمند مخالفت کردند چراکه معتقد بودند پا نهادن در این راه یعنی انفعال موسیقی اعتراضی. در این میان خواننده‌هایی مثل تتلو یا ۲afm تلاش کردند خود را بیشتر در دل دولت جا کنند.
آرمین ۲afm یکی از کسانی بود که توانست با مجوز ارشاد تک آهنگی با فریدون آسرایی منتشر کند. او نیز سال‌ها در موسیقی زیرزمینی ایران فعالیت داشته است و این روزها از فعالیت با مجوز در چارچوب قوانین سخن می‌گوید.
پیروز ارجمند در شرایطی از مجوز دادن به موسیقی معترض رپ سخن گفته بود که موسیقی کلاسیک ایران با تمام پیوندهای عمیقی که با فرهنگ مردم دارد؛ با محدودیت مواجه بود و هنوز سانسور می‌شد. درواقع شرایط موسیقی در ایرانِ امروز آنقدر متزلزل است که مسئله بر بودن یا نبودن موسیقی‌ست و محدودیت‌ها به حدی‌ست که نمی‌توان انتظار داشت که موسیقی رپ با همان کارکرد بتواند مجوز دریافت کند. بدیهی‌ بود که خوانندگان زیرزمینی ایران برای اینکه درآمدزایی کنند و به واسطه موسیقی قانونی کشور مشهورتر شوند؛ باید زیر تیغ سانسور بروند.
باید پذیرفت هنرمندان در هر سبک و شرایطی با روی کار آمدن دولت روحانی به آینده موسیقایی خود امیدوار شدند و معتقد بودند فضا برای فعالیت بازتر خواهد شد اما در واقعیت چنین اتفاقی نیفتاد. این‌بار اتفاقی که شاهدش هستیم کنار گذاشتن بزرگانی مثل شجریان و روی کار آمدن الگوهای بی‌هویتی مثل تتلوست. جالب اینجاست که تندروترین رسانه‌های ایران؛ خواننده‌ی ربنا و ایران ای سرای امید را آمریکایی و ضدانقلاب می‌دانند و در مقابل از تتلو به‌طور رسمی حمایت می‌کنند.
امیر تتلو طی یکسال گذشته با تغییر رویکرد جالبی آغوش برای دریافت مجوز باز کرده و بارها از آرزویش درباره اجرا در برج میلاد تهران سخن گفته است. او در آخرین اثر خود که با عنوان انرژی هسته‌ای منتشر شد؛ به حمایت از ایران به مسائل سیاسی پرداخته و انرژی هسته‌ای را حق مسلم ایران دانسته و از آمریکا انتقاد کرده است. او درحالی چنین موضعی گرفته که تمام فعالیت‌های گذشته‌اش نزدیکی زیادی با فرهنگ آمریکایی داشته و حتی طرز لباس پوشیدن و تتوهای روی بدنش نیز حکایت از عشق و علاقه او به زندگی آمریکایی دارد.
نماهنگ انرژی هسته‌ای به کارگردانی اردشیر احمدی و با حمایت نیروی انتظامی، نیروی دریایی و گروه فرهنگی هنری دل‌صدا و شبکه اینترنتی نصر ساخته شده است. و در شرایطی که بزرگان موسیقی کشور مثل کیهان کلهر یا محمدرضا شجریان؛ برای اجرای برنامه در کشورشان دچار مشکل هستند، تندروترین رسانه‌های کشور با اشتراک گذاشتن کلیپ انرژی هسته‌ای به حمایت از تتلو پرداختند و حال زمزمه‌هایی مبنی بر نمایش آن در صداوسیما شنیده می‌شود و جالب توجه آنکه وزرت ارشاد نیز به شدت از رویکرد جدید تتلو استقبال کرده است.
حسین نوش‌آبادی (سخنگوی ارشاد) در رابطه با فعالیت‌های اخیر این خواننده و تغییر رویکرد او می‌گوید: ما خیلی خوشحالیم بسیاری از هنرمندان با تغییر رویکرد خود تصمیم گرفتند در چارچوب‌ قوانین برای مردم کشورشان شعر بگویند و بخوانند. اصولا وزارت ارشاد از این تغییر رویکردها استقبال می‌کند و آمادگی خود را برای حمایت از آنان نیز پیشتر نشان داده است.
او ادامه می‌دهد: بسیاری از کسانی که امروز قصد دارند وارد جریان رسمی موسیقی کشور شوند و با مجوز فعالیت کنند؛ گذشته خوبی نداشتند و گاها رفتارهایی کردند که مورد پسند ملت نبوده اما حالا تصمیم گرفتند با معیارهای فرهنگی کشور و باورهای دینی و اجتماعی مردم همسو شوند که اتفاق بسیار مثبتی‌ست. دولت و نظام همواره خواستار این بودند که هنرمندان در راه اعتلای فرهنگ جامعه گام بردارند و به مطالبات مردم با درنظر گرفتن باورهای دینی‌شان بپردازند. ما بسیار خوشحالیم که هنرمندانی این روزها درباره مسئله مهمی مثل انرژی هسته‌ای شعر می‌گویند.
سخنگوی ارشاد درباره شرایط فعالیت مجاز تتلو توضیح می‌دهد: ما به گذشته‌ی افراد مجوز نمی‌دهیم و مهم رویکرد امروز آن‌هاست. وی کلیپ انرژی هسته‌ای خود را ابتدا برای صداوسیما فرستاده بود که آن‌ها مجوز پخش آن را صادر نکردند و ابتدا باید فرآیندهای قانونی دریافت مجوز طی شود. خوشبختانه چون خود ایشان هم علاقمند به فعالیت مجاز در چارچوب قوانین هستند؛ بسیاری از مسائل رفع شده و ما امیدواریم بتوانند طبق فرآیندی مشخص مجوز بگیرند و مطمئنا در این مسیر نگاه ما هم مثبت خواهد بود.
او در پایان با بیان اینکه اخذ مجوز از ارشاد امری متداول است؛ عنوان می‌کند: ما پیشتر گفته بودیم که ارشاد به برخی شخصیت‌ها به دلیل رویکردها و فعالیت‌هایشان مجوز نمی‌دهند و این امر باعث شد بسیاری از ما دلخور شوند اما امروز می‌بینید که ارشاد تنها علاقمند فعالیت قانونی هنرمندان است و کسانی که بخواهند در چارچوب قوانین فعالیت کنند مورد حمایت ارشاد نیز هستند. تمام هنرمندان بزرگ کشور نیز برای آثار هنری خود مجوز دریافت می‌کنند و این امری متداول است.
وی همچنین اضافه می‌کند: ممکن است بسیاری از جریان‌های ناسالم در جامعه طرفدار داشته باشندٰ کمااینکه عده‌ای در کشور موسیقی آن‌ور آبی گوش می‌دهندٰ اما آن‌ها را نمی‌توان ملت ایران دانست. به هرحال عده‌ای محدود ممکن است از خیلی موسیقی‌ها حمایت کنند اما این مثل کف روی آب است. هنرمندان هم نباید دچار توهم شوند و بگویند که ما مخاطبان خود را بدست آوردیم. هنری در ایران مورد استقبال قرار می‌گیرد که در چارچوب منافع و مصالح کشور باشد و با اعتقادات مردم همسو باشد. مطمئن باشید حتی کسانی که موسیقی‌های ناهنجار و باطل گوش می‌دهند اگر خوراک مناسبی دریافت کنند دیگر به آن موسیقی توجه نمی‌کنند.
با این سخنان باید به زودی منتظر فعالیت رسمی تتلو باشیم اما در این میان به‌نظر می‌رسد که سخنگوی ارشاد اطلاع چندانی از شرایط موسیقی و مخاطبان آن در ایران ندارد. امیر تتلو با بی‌محتواترین موسیقی‌هایش هم در صدر پرطرفدارترین‌ها بود و میزان دانلود آثار او در اینترنت و سایت‌های غیرمجاز دانلود موسیقی گواهی بر این حرف است.
چندی پیش حسین علیزاده در پایان کنسرت خود در ونکوور کانادا به اعتراض از شرایط موسیقی در کشور پرداخت و گفت: با تمام مشکلاتی که ممکن است وجود داشته باشد، من هیچ‌گاه زانوی غم بغل نمی‌گیرم، از هیچ مسئولی خواهش نمی‌کنم به من مجوز بدهد. هیچ مسئولی در اندازه‌ای نیست که بخواهد برای کسانی مثل ما که نیم قرن در مملکت کار کرده‌ایم؛ مجوز بدهد. سی و سه پل نمی‌گوید اجازه بدهید من باشم؛ وقتی می‌گوییم شجریان؛ مثل این است که می‌گوییم عالی قاپو یا سی و سه پل. با همه‌ی اینها، باید تلاش کرد تا در همین چارچوب‌ها، حرف‌های خودت را بیان کنی، باید فکر کرد چگونه می‌توان تداوم داشت؟ باید هنر زندگی کردن را بلد بود و به بهترین شکل از آن استفاده کرد. باید به دقت نگاه کنیم و ببینیم چه کسی درست می گوید و چه کسی اشتباه می‌کند و در نهایت با هدف صلح و دوستی فکر چاره‌جویی باشیم.
نکته اینجاست که هنرمندان بزرگ کشور که نیمی از عمرشان را پای موسیقی گذاشتند از استقلال هنر و هنرمند سخن می‌گویند اما چهره‌ای که ادعای زیرزمینی بودن داشت؛ امروز با سرسپردگی به تنور داغ سیاست مشخص نیست کدامین هویت موسیقایی را ترویج خواهد داد. آنچه واضح است؛ رویکرد موجود در الگوسازی از تتلوست. الگوسازی در جریان سرکوب‌گرانه‌ای که شجریان‌ها و کلهرها حق حضور ندارند اما برخی دیگر به آسانی می‌توانند مجوز بگیرند و فعالیت کنند. تغییر رویکردی که امروز ارشاد از آن سخن می‌گوید احتمالا همان چیزی‌ست که سال گذشته از شجریان خواسته بود و این هنرمند به آن دست رد زده است.
سال گذشته نیز شجریان از سوی سخنگوی ارشاد به فاصله گرفتن از مردم متهم شد و گفته شد شجریان باید رفتارهای گذشته‌اش را جبران کند. اما استاد آواز ایران که همه می‌دانند از محبوب‌ترین هنرمندان موسیقی ایران است؛ رویکردی کاملا متفاوت نسبت به دولت نشان داد و هیچگاه برای مجوز به زیر فشار هیچ نهادی قرار نگرفت و به عنوان هنرمندی که نامش بخشی از میراث ایران شده؛ بسنده کرد.

۱۳۹۴ تیر ۳۰, سه‌شنبه

نرگس محمدی: مانند مادر موسی فرزندانم را از شر ظالم به رود نیل سپردم

دوقلوهای ۸ساله نرگس محمدی و تقی رحمانی فعالان مدنی و سیاسی پس از تحمل سال‌ها رنج دوری از پدر و مادر ایران را ترک کردند تا به پدرشان بپیوندند. نرگس محمدی در نامه‌ای آزارهای وارده بر فرزندانش در ۸ سال اخیر را شرح داده است.
11781781_10153479240582500_8383702147410927709_nکیهان نوین: نرگس محمدی، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر، از موسسان کمپین لگام (لغو گام به گام اعدام) و عضو شورای فعالان صلح با انتشار رنج‌نامه‌ای از داخل زندان اذیت‌ها و آزارهای هشت سال گذشته بر خود و فرزندانش را شرح داده است.
این فعال مدنی که از سال ۱۳۸۸ بارها بازداشت شده، در حال حاضر در زندان به سر می‌برد تا محکومیت شش ساله‌اش را بگذراند. همسر او تقی رحمانی از فعالان ملی مذهبی سال ۱۳۹۰ با تشدید فشارها مجبور به ترک ایران شد و هم اکنون در کشور فرانسه زندگی می‌کند.
خانم محمدی در نامه‌اش نوشته است: «دی‌ماه سال ۱۳۸۷ دفتر کانون مدافعان حقوق بشر پلمب شد و وزارت اطلاعات به صراحت استعفای [من] از کانون مدافعان حقوق بشر و شورای ملی صلح را مطرح کرد و تهدید کرد که در غیر این صورت “محرومیت‌ها” شروع خواهد شد.»
پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ و راهپیمایی ۲۵ خرداد همان سال، نرگس محمدی با تماس تلفنی بازجویش تهدید به بازداشت می‌شود. به او گفته می‌شود که باید از تهران خارج شود. او با فرزندانش به مشهد می‌رود. آبان ماه همان سال این فعال مدنی از محل کارش اخراج می‌شود.
خانم محمدی پس از اخراج به منزل مادر همسرش در قزوین می‌رود اما آنجا هم اطلاعات قزوین او را احضار و تهدید به بازداشت می‌کند. نرگس محمدی بار دیگر بار سفر می‌بندد و این بار به زنجان نزد پدرش می‌رود.
او در نامه‌اش می‌نویسد: «پدرم را که ۷۵ سال داشت احضار کردند. فشار خون پدرم بالا رفته بود. پدرم با حرص می‌گفت به آنها گفتم نرگس دختر من و فرزندانش نوه‌های من هستند. چرا فکر می‌کنید نباید او را به خانه‌ام راه بدهم؟ پدرم به دلیل مشکل قلبی و فشار خون با وضعیت نامناسبی به خانه بازگشته بود. شعبه ۴ بازپرسی دادگاه انقلاب احضارم کرد. اتهام من عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر بود.»
پس از این بازداشت با قید وثیقه آزاد شده و بار دیگر به مشهد نزد برادرش می‌رود اما برادرش را هم تهدید می‌کنند و می‌گویند یک زن فراری را پناه داده است. دوباره به تهران باز می‌گردد.
سال ۱۳۸۹ زمانی که فرزندان دوقلویش سه ساله بودند در شبی که دخترش پس از عمل جراحی از بیمارستان مرخص شده و تب داشت، مقابل چشمان فرزندانش در ساعت یک نیمه شب دستگیر می‌شود.
او درباره دوره‌ای که در زندان و در سلول انفرادی بوده نوشته است: «تمام مدتی که ۲۰۹ بودم، نه گذاشتند صدایشان را بشنوم و نه اجازه دادند ببینمشان. تلخی و گزندگی این “محرومیت” یعنی محرومیت از دیدن عزیزانم بی‌شباهت به جان کندن نبود. جمله بازجویم را ده‌بار مرور کردم: “محرومیت‌های بیشتری خواهی پرداخت” اما آنچه در این سلول‌ها با زنان و به ویژه با مادران روا داشتند “محرومیت” نبود، جنایت بود.»
جدا شدن از فرزند تب‌داری که تازه عمل جراحی کرده و ماندن در سلول انفرادی به مدت زیاد، نرگس محمدی را دچار بیماری اعصاب کرد به طوری که وقتی شهریور ماه همان سال به اجبار از زندان مرخصش کردند، مستقیم به بیمارستان رفت و چندین هفته در بیمارستان بستری بود.
بهمن ماه سال ۱۳۸۹ کودکان نرگس محمدی شاهد دستگیری پدرشان بودند در حالی که مادر هنوز به شدت بیمار بود. تقی رحمانی بهمن ماه ۱۳۹۰ پس از خروج از زندان از ایران خارج شد.
اردیبهشت سال ۱۳۹۱ زمانی که نرگس محمدی و فرزندانش در زنجان در منزل پدری نرگس بودند، ماموران به خانه رفته و با این وعده که فقط چند سوال داریم، او را با خود می‌برند و شب تحویل بند ۲۰۹ زندان اوین می‌دهند.
نرگس محمدی نوشته: «وقتی شب تحویل بند ۲۰۹ زندان اوین داده شدم به خانم مامور گفتم شما فرزند دارید؟ گفت: بله. گفتم شما به من قول دادید، قسم خوردید که من بازمی‌گردم و من حتا علی و کیانا را بوس و بغل نکردم. سرش را پایین انداخت و رفت. من با هرآنچه در ۲۰۹ و زندان جهنمی زنجان بر سرم آمد، با ۲۰ قرص اعصاب و روان و پس از دو بار بستری شدن در بیمارستان و تشنج و بیهوشی از زندان آزاد شدم.»
یک ماه پس از این بازداشت، یارانه نرگس محمدی و دو فرزندش قطع می‌شود. او نوشته: «درحالی که می‌دانستند من بیکار بودم و تقی هم پناهنده کشور فرانسه شده بود از شدت تنگ‌نظری و اعمال محرومیت‌هایی که به من وعده داده بودند، از ۴۵ هزارتومان برای علی و کیانا هم نگذشتند.»
۱۵ اردیبهشت سال جاری (۱۳۹۴) ساعت هشت و نیم صبح ماموران به خانه نرگس محمدی رفتند و “به دروغ” به او گفتند که بازجویش می‌خواهد با او صحبت کند، اما او را تحویل بند عمومی زنان اوین دادند.
۲۶ تیرماه امسال، علی و کیانا دوقلوهای هشت ساله نرگس محمدی در حالی که مادرشان در زندان است ایران را ترک کردند و به نزد پدرشان در فرانسه رفتند. نرگس محمدی در نامه‌اش شرح ساعتی را داده که فرزندانش به فرودگاه رفته‌اند و او در بند عمومی زنان زندان اوین بوده است: «صبحگاه ۲۶ تیرماه علی جان و کیانا جانم کشورم را ترک می‌کنند. نمی‌دانم تا چه زمانی. شب را تا سحر نشسته‌ام. لحظه رفتنشان فرا می‌رسد. بی‌تاب‌تر می‌شوم. نگاهی به اطرافم می‌اندازم. روبه‌روی من تخت ساجده عرب‌سرخی است که یک سال درد جدایی از صبای ۹ ساله‌اش را تاب آورد. کنارم تخت فاران حسامی است. سه سال است که از آرتین کوچکش که الان شش ساله است دور افتاده است. این طرف تختم مریم اکبری خوابیده که سارای زیبارویش شش سال است که مادر را در خانه ندیده است. سارا آخرین بار وقتی مادر را در خانه دید فقط سه سال داشت. ندا مستیمی هم در اتاق کناری است که غزاله ۹ ساله‌اش را در خانه گذاشته است. خدایا دور و برم پر از مادران رنج کشیده است!»
نرگس محمدی در نامه‌اش خود را به مادر موسی تشبیه کرده که فرزندش را به رود نیل سپرد تا از شر ظالمان در امان باشد. او آرزو کرده که فرزندانش در سرزمین جدید ناملایمتی و ظلم نبینند و آسوده‌تر سر بر بالین گذارند.
این فعال مدنی در نامه‌اش از ۲۰ زن زندانی هم‌بندش نوشته که ۱۰ نفر از آنها مادر هستند و از آن میان چهار نفر کودک زیر ۱۰ سال دارند. نرگس محمدی نوشته است: «من در کنار این مادران و زنان نه برای کاشتن کینه و از بین بردن کسی، بلکه برای پربار کردن صلح و آرامش و تقویت بنیان‌های انسانیت و شرافت و نه در مقام نمایش قهرمانانه بلکه در مقام “زن” و “مادر” و نه با توسل به تندی و افراطی‌گری بلکه با مهر که قطعا با حس و حال مادرانه و زنانه‌مان توام است، این رنج را در کنار هم تاب می‌آوریم. باشد که سرزمین‌مان سرافراز و ملت‌مان سربلند باشد.»

روایتی از ملاقات هاشمی رفسنجانی با پسرش…!

یک فرد مطلع به بهانه نقل خاطره‌ای از هاشمی رفسنجانی درباره پرونده قضایی فرزندش روایتی را از دیدار مهدی و پدرش در حیاط دادسرای قاضی مقدس نقل کرد.
blog_7777کیهان نوین: تنها ۳ ماه از فتنه سال ۸۸ گذشته بود که مهدی هاشمی فرزند آیت الله هاشمی رفسنجانی با بهانه انجام مأموریت کاری از سوی دانشگاه آزاد اسلامی و برای سرکشی به واحدهای بین المللی این دانشگاه و اتمام تحصیلات خود در شهریور آن سال از کشور به مقصد لندن خارج شد.تنها چند ماهی از خروج مهدی هاشمی گذشته بود که پرونده اتهامی وی در دادستانی تهران مفتوح شد و به این ترتیب برای این فرد قرار تعقیب صادر شد و وی به دستگاه قضایی فراخوانده شد اما مهدی از بازگشت امتناع کرد.
این امتناع مهدی هاشمی ادامه داشت تا اینکه متهم سرانجام در تاریخ ۲ مهر سال ۹۱ حوالی ساعت ۹ شب به کشور بازگشت.
بر اساس اطلاعات موجود در آن زمان بستگان ایشان از جمله پدر وی بسیار اصرار داشتند که متهم از فرودگاه به زندان نرود ولی مقامات قضایی زیر بار این خواسته نابجا نرفته و این فرد پس از چند ساعت به دادسرا هدایت شد.
مهدی هاشمی تا ساعت ۱۲ شب در فرودگاه بود و بعد از آن به خانه پدری‌‌اش رفت و پس از حدود ۶ ساعت در حوالی ساعت ۶ صبح به دادسرا مراجعه کرد که پس از انجام تحقیق و بازپرسی‌های مقرر برای این فرد قرار بازداشت موقت صادر شد.
مهدی هاشمی ۸۴ روز در بازداشت موقت بود و پس از آن با تکمیل شدن روند بازپرسی‌ها این فرد با قرار وثیقه‌ای حدوداً ۱۰ میلیاردی آزاد شد.
از آن تاریخ تا کنون که حکم دادگاه این آقازاده جنجالی به جرم اختلاس، ارتشاء و جرایم ضد امنیتی برای وی صادر و قطعی شده است وی هنوز حکمش اجرا نشده اما گاه و بی‌گاه مطالبی در رسانه‌های مختلف نقل می‌شود که صحت کافی را ندارد.
اخیراً نیز  هاشمی رفسنجانی عصر سه شنبه ۲۳ تیرماه در دیدار جمعی از اصحاب رسانه فرهنگ و هنر، مدیران مسئول خبرگزاری ها و سایت های خبری، خبرنگاران رسانه های مجازی و روزنامه ها، هنرمندان عرصه های سینما، تئاتر و موسیقی و جمعی از شعرای انقلاب اسلامی اظهارات جالبی را از دیدارش با فرزندش در زمان بازداشت وی مطرح کرده است.
اظهارات هاشمی به نقل از سایت شخصی وی:
«….نمی خواستم وارد پرونده قضایی مهدی شوم و الان هم نمی خواهم مطلبی بگویم که تأثیر مثبت یا منفی در روند قضایی پرونده بگذارد، اما چون سؤال کردید به ذکر خاطره ای بسنده می کنم.
پس از اینکه مهدی با نا تمام گذاردن دکتری خود در آکسفورد، وارد کشور شد و سه ماه توسط زبده ترین نیروهای وزارت اطلاعات تحت بازجویی بود، روزی به من خبر دادند که مهدی می خواهد شما را ببیند، من هم گفتم که بیاید اما گفتند ایشان نمی تواند و اگر می خواهید شما باید به ملاقات ایشان بروید.
در ملاقات مهدی در زندان و با اصرار وی به خاطر پرهیز از شنود، زیر باران در محوطه پارکینگ قدم می زدیم، مهدی به من گفت که اینان می گویند دو راه داری، یا در چند خط از رهبری تقاضای عفو کن و یا باید این پرونده طولانی و چند هزار صفحه ای را ادامه دهی.
خود مهدی به من گفت علی رغم اینکه خود چنین میلی ندارم چون می دانم جرمی مرتکب نشده ام، اما اگر شما و مقام معظم رهبری بخواهید این کار را می کنم که من به ایشان گفته ام بگذارید با آقا مشورت کنم.
در ملاقات با رهبر انقلاب به ایشان عرض کردم که راضی به این نیستم که وی تقاضای عفو کند و شما بپذیرید، چون در نگاه جامعه انعکاس خوبی نخواهد داشت هم می گویند رهبر چرا به تقاضاهای عفو زندانیان دیگر توجه نمی کنند و هم می گویند هاشمی در پرونده پسرشان اعمال نفوذ کرد.
آیت الله خامنه ای استدلال حرف های من را پذیرفت، بعد از آن بود که به مهدی خبر دادیم هر طور که خودت می دانی، عمل کن و وی هم بر این نکته تأکید می کرد که چون می دانم گناهی نکرده ام بگذارید همه بفهمند و اگر هم گناهی کرده ام، بگذارید در همین دنیا محاکمه شوم و به مجازات برسم که سخت از مجازات آخرت می ترسم.
بگذارید به همین مقدار بسنده کنم و بیشتر نگویم تا پرونده قضایی وی سیر خودش را بگذراند، البته خود مهدی و وکلای وی حرف های دارند که به موقع خواهند گفت. فقط بگویم یوسف از دامان پاک خود به زندان می رود.»
این فرد مطلع در ادامه گفت: بیش از یک ماه از بازداشت مهدی گذشته بود که به اسناد و مدارکی تازه که از سوی سازمان بازرسی وقت ارسال شده بود دست یافتیم.
وی افزود: متعاقب دستیابی به این اسناد بار دیگر به مهدی هاشمی تفهیم اتهام شد و مهدی هاشمی با توجه به اطلاع از کشف این اسناد از ما خواست تا با پدر خود تماس بگیرد.
متهم در این تماس به پدر خود گفت: اینها(منظور افراد مسئول در پرونده) به اسنادی دست یافتند که جرم مرا بسیار سنگین می‌کند.
در این تماس تلفنی مهدی از پدرش خواست برای گفتن پاره‌ای از مطالب با وی ملاقات حضوری کند. این در حالی بود که آقای هاشمی در بیشتر روزهای بازداشت مهدی حداقل یک بار روزانه به صورت تلفنی با وی صحبت می‌کرد.
با توجه به درخواست مهدی از پدرش آقای هاشمی ابتدا از دستگاه قضایی خواستند که مهدی را در جای دیگری غیر از زندان و دادسرا برای ملاقات بیاورند که این موضوع مورد موافقت قرار نگرفت زیرا دستگاه قضایی معتقد بود باید مانند سایر متهمین با وی برخورد شود.
پاسخ دستگاه قضایی به هاشمی این بود که اگر شما ملاقاتی با فرزند خود می‌خواهید مثل سایر مردم به دادسرای مربوطه مراجعه کنید.
آقای هاشمی به دادسرای شهید مقدس آمدند و با اصرار خود در حیاط دادسرا با مهدی حدود یک ساعت ملاقات کردند.
مهدی خودش عنوان کرد که در این ملاقات از پدرش خواسته بوده تا با توجه به سنگین شدن جرایمش نامه‌ای بنویسد که این اتفاق افتاد و مهدی نامه را مستقیماً به تیم حفاظت پدرش تحویل داد. متهم بعداً عنوان کرد: از پدرم خواسته‌ام تا به واسطه نامه‌ای که می‌نویسم از مقام معظم رهبری برای من در این مرحله درخواست عفو نماید.
وی افزود: روز چهارشنبه بعد از ملاقات یعنی با گذشت چند روز از آن دیدار مهدی در تماس تلفنی با پدرش نتیجه درخواستش را جویا شد که آقای هاشمی گفت: آقا (مقام معظم رهبری) با عفو شما موافقت نکردند.
این فرد گفت: در این لحظه مهدی با شنیدن این خبر ناراحت شد و به گریه افتاد.
این فرد مطلع در پایان گفت: البته مسایل دیگری هم درخصوص این دیدار و جزئیات آن وجود دارد که اگر ضرورت ایجاد کند قطعاً اطلاع‌رسانی خواهد شد.

۱۳۹۴ تیر ۲۳, سه‌شنبه

جیسون رضاییان برای سومین مرتبه به دادگاه رفت



Jason-Rezaianکیهان نوین: صبح دوشنبه (۲۲ تیر/ ۱۳ ژوئيه) سومین دادگاه رسیدگی به اتهامات جیسون رضاییان، خبرنگار “واشنگتن پست” در دادگاهی به ریاست قاضی صلواتی شروع شد. این دادگاه همانند دو جلسه پیشین، غیرعلنی و پشت درهای بسته برگزار می‌شود.
جلسات پیشین رسیدگی به این پرونده در ۵ و ۱۸ خرداد برگزار شده‌اند. دفتر سخنگوی قوه قضائیه می‌گوید فاصله زیاد بین دادگاه دوم و سوم ناشی از تراکم پرونده‌های در دست رسیدگی بوده اما هم‌زمانی این جلسه با مذاکرات فشرده هسته‌ای، قابل تامل است.
دفتر سخنگوی قوه قضائیه پیش از این عنوان کرده که اتهامات جیسون رضاییان جاسوسی به نفع دولت متخاصم آمریکا و فعالیت تبلیغی علیه نظام است.
جیسون رضاییان ۳۹ ساله از یکسال پیش تحت بازداشت به سر می‌برد، او که تابعیت دوگانه‌ی ایرانی و آمریکایی دارد، از سال ۲۰۱۲ به عنوان خبرنگار روزنامه‌ی “واشنگتن‌پست” در ایران کار می‌کرد. بازداشت او در اول تیرماه ۱۳۹۳ به همراه همسرش یگانه صالحی که برای روزنامه‌ اماراتی “نشنال”در ایران کار می‌کرد، صورت گرفت. همسر او بعد از چند هفته به قید وثیقه آزاد شد.
رضاییان متهم است به این که اطلاعاتی را به کاخ سفید منتقل کرده است. دولت امریکا چنین اتهامی را پوچ خوانده و خواستار آزادی هرچه سریع‌تر رضاییان شده است. جیسون رضاییان از ابتدای بازداشت تا ۶ ماه بعد در سلول انفرادی بوده است.
نمایندگان مجلس آمریکا در قطعنامه‌ای که ۱۵ ژوئن (۲۵ خرداد) به تصویب رسید، تاکید کرده‌اند که اگر ایران خواستار توافق هسته‌ای و برداشته شدن تحریم‌هاست، باید سه شهروند آمریکایی زندانی در این کشور را آزاد کند.
امیر حکمتی، جیسون رضاییان و سعید عابدینی سه تبعه آمریکا هستند که هم اکنون در زندان‌های ایران به سر می‌برند.

ارسال طرح محدودیت هنرمندان در شبکه‌های اجتماعی به مجلس شورای اسلامی



سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس می‌گوید به دلیل بی‌توجهی رئیس سازمان صدا و سیما به مصوبه شورای نظارت بر این نهاد دولتی، به او نامه نوشته است. قطع همکاری با هنرمندان فعال در شبکه‌های اجتماعی محتوای مصوبه مورد نظر است.
2012_12_8_9_21_2کیهان نوین: هفته گذشته رسانه‌ها خبر داده بودند که شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما با مصوبه‌ای این سازمان را موظف کرده تا با هنرمندانی که “شئونات اخلاقی” را در شبکه‌های اجتماعی رعایت نمی‌کنند، قطع همکاری کند.
چهارشنبه هفته گذشته (۱۷ تیر / ۸ ژوئیه) یک روز بعد از انتشار این خبر، روابط عمومی سازمان صدا و سیما وجود چنین مصوبه‌ای را تکذیب و آن را شایعه خوانده بود. داود نعمتی انارکی، مدیرکل روابط عمومی سازمان صدا و سیما گفته بود: «سازمان صدا و سیما هیچ تصمیمی مبنی بر محدودیت و ممنوعیت هنرمندان در شبکه‌های اجتماعی ندارد و آنچه در این باره نقل شده، به کلی عاری از صحت است.»
سیدعلی طاهری، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، به‌تازگی وجود چنین مصوبه‌ای را تائید کرده و در عین حال یادآور شده که به دلیل بی‌توجهی محمد سرافراز، رئیس سازمان صدا و سیما، به مصوبه یاد شده، کمیسیون فرهنگی مجلس نامه‌ای برای او ارسال کرده است.
در این نامه از رئیس سازمان صدا و سیما خواسته شده با “مجریان و هنرمندانی که در شبکه‌های اجتماعی تصاویر خلاف اخلاق منتشر کرده‌اند”، بر اساس مصوبه شورای نظارت، قطع همکاری کند.
پس از حضور یک “مدل” در برنامه “ماه عسل” و انتشار عکس‌های با حجاب و پوشش متفاوت در شبکه‌های اجتماعی، شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما اقدام به تصویب قانونی برای جلوگیری از فعالیت هنرمندان در شبکه‌های اجتماعی کرد.
شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما عنوان کرده که به دلیل “دلخوری خیل عظیم هنرمندان متعهد و اهالی فرهنگ و هنر” چنین مصوبه‌ای را وضع کرده است. این نهاد همچنین از انتشار عکس‌های برخی هنرمندان در شبکه‌های اجتماعی با عنوان “اقدام هنجارشکن” یاد کرده است.
خبر آنلاین، خبرگزاری منتسب به علی لاریجانی، رئیس فعلی مجلس و رئیس سابق سازمان صدا و سیما هم از ارسال نامه کمیسیون فرهنگی مجلس به رئیس سازمان صدا و سیما خبر داده اما درباره متن نامه توضیحی ارائه نکرده است.
این رسانه همچنین از راه یافتن “مصوبه شورای نظارت” به کمیسیون فرهنگی مجلس خبر داده و یادآور شده که وضع همکاری بازیگران و به خصوص بازیگران زن با صدا وسیما مبهم شده است.
خبرآنلاین در این گزارش پرسیده است: «کسی دقیقا نمی‌داند حد رعایت شئونات مورد نظر شورای نظارت کجاست؟»
برای نخستین بار رمضان شجاعی کیاسری، عضو ناظر مجلس در شورای نظارت بر صدا و سیما، از تصویب این مصوبه خبر داده و تاکید کرده بود که “از فعالیت هنرمندانی که عکس خلاف شرع از خود در فضای مجازی منتشر کنند، جلوگیری می‌شود”.
نماینده مردم ساری در مجلس معتقد است بسیاری از هنرپیشه‌ها با پوشش مناسب در “رسانه ملی” حاضر می‌شوند و “از فعالیت در صدا و سیما نان می‌خورند” اما در صفحات اجتماعی خود “عکس خلاف شرع” منتشر می‌کنند.

جمهوری اسلامی و گروه ۱+۵ به توافق هسته‌ای رسیدند

به گفته دیپلمات‌های غربی جامعه بین‌المللی و ایران با پایان دادن به مناقشه اتمی به یک توافق دست پیدا کرده‌اند. در یک کنفرانس خبری در ساعت ده و نیم صبح به وقت وین نتایج مذاکرات اعلام خواهد شد.
635174307335605138کیهان نوین: به گفته رسانه‌های داخلی پس از اعلام توافق نهایی در نشست خبری در وین، قرار است که حسن روحانی، رئیس جمهور ایران نیز در تلویزیون سخنانی پیرامون توافق اتمی ایراد کند.
کاترین ری، سخنگوی اتحادیه اروپا گفت که در صبح روز سه‌شنبه (۱۴ ژوئیه/۲۳ تیر) آخرین نشست وزیران خارجه گروه ۱+۵ و ایران برگزار خواهد شد. قرار است که در ساعت ۱۰ و نیم صبح (به وقت اروپای مرکزی) در ساختمان سازمان ملل متحد در وین نشستی خبری پیرامون توافق به‌دست آمده برگزار شود.
به گفته دیپلمات‌های غربی در بامداد سه‌شنبه سرانجام “ماراتون مذاکرات هسته‌ای” به پایان خواهد رسید. یک دیپلمات ایرانی (بدون ذکر نام) نیز به خبرگزاری رویترز گفت که در کنفرانس خبری قرار است کلیات توافق میان ایران و گروه ۱+۵ اعلام شود. این دیپلمات ایرانی افزود: «تمامی زحمات گذشته سرانجام نتیجه ‌داد.»

۱۳۹۴ تیر ۲۲, دوشنبه

بازداشت یک نفر در رابطه با پرونده دکل مفقود شده

۲۰ روز پس از اظهارات وزير نفت ايران مبنی بر تشکيل پرونده ای درباره «مفقود شدن» يک دکل نفتی، سخنگوی قوه قضائيه تائيد کرد که در اينباره پرونده ای در دادسرای تهران تشکيل و يک نفر نيز بازداشت شده است.
1412679400کیهان نوین: غلامحسين محسنی اژه ای،سخنگوی قوه قضائیه ایران،روز  دوشنبه، ۲۲ تير، در نشست خبری خود همچنين گفت که از افرادی در اين باره تحقيق شده و اطلاعاتی به دست آمده است،اما «اين اطلاعات بايد تطبيق داده شود.»
بيژن زنگنه، وزير نفت ايران، روز سه ‌شنبه، دوم تير، گزارش‌ها درباره «مفقود شدن» يک دکل نفتی خريداری شده از يک شرکت خارجی در دولت گذشته را تایید کرده و گفته بود که با «پيگيری و شکايت» اين وزارتخانه، پرونده‌ای در اين زمينه تشکيل شده است.
ده روز پس از اظهارات وزير نفت، حسين دهدشتی، عضو کميسيون انرژی مجلس، خبر داده بود که با ورود سازمان بازرسی به اين پرونده در سال گذشته «چند نفر» دستگير شده‌ اند.
دهدشتی همچنين گفته بود که شرکت تاسيسات دريايی در دولت سابق، يک دکل ديگر را نيز خريداری کرده، اما اين دکل وارد ايران نشده است.

پیش‌بینی کاهش قیمت نفت پس از توافق هسته‌ای



ناظران معتقدند با امضای توافق هسته‌ای میان ایران و کشورهای ۱+۵ بهای نفت در بازارهای جهانی کاهش می‌یابد. نشانه‌های این روند نزولی با نزدیک شدن روزهای پایانی مذاکرات و افزایش احتمال توافق آشکارتر شده است.
tasnim-566179کیهان نوین: بهای هر بشکه نفت برنت دریای شمال صبح دوشنبه (۱۳ ژوئیه / ۲۲ تیر) نسبت به روز پایانی معاملات هفته گذشته یک دلار و پانزده سنت کاهش یافت و به ۵۷ دلار و ۵۸ سنت رسید.
هر بشکه از سبد نفتی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) نیز که اول ژوئیه به مرز ۶۰ دلار نزدیک شده بود امروز اندکی کمتر از ۵۶ دلار معامله شد.
این روند نزولی تقریبا به موازات پیشرفت مذاکرات هسته‌ای در هشتمین و احتمالا آخرین دور از گفت‌وگوها در وین در حرکت بوده است.
چنانچه جمهوری اسلامی و شش قدرت جهانی (چین، روسیه، آمریکا، فرانسه، بریتانیا و آلمان) به توافق برسند تحریم‌های بین‌المللی و یک‌جانبه آمریکا و اتحادیه اروپا علیه صنایع نفت و گاز ایران رفته رفته برداشته می‌شوند و این کشور قادر خواهد بود میزان تولید و صادرات نفت خود را افزایش دهد.
ایران پیش از تشدید تحریم‌ها هر روز حدود ۴ میلیون بشکه نفت استخراج می‌کرد. این میزان در حال حاضر مطابق برآوردها به حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته است.
ایران اکنون حدود یک میلیون بشکه نفت و ۳۰۰ هزار بشکه میعانات گازی در روز صادر می‌کند. این کشور اعلام کرده که در صورت برداشته شدن تحریم‌ها تولید نفت خود را به سرعت افزایش دهد.
مدیران نفتی ایران میزان افزایش تولید تا پایان سال جاری میلادی را تا یک میلیون بشکه در روز اعلام کرده‌اند. کارشناسان بین‌المللی معتقدند به دلیل سوءمدیریت و کمبود سرمایه‌گذاری در سال‌های گذشته افزایش استخراج نفت ایران با این سرعت و در این حد ممکن نیست.
زمان مورد نیاز افزایش تولید
خبرگزاری رویترز، به نقل از نیک شارما، مدیر یک موسسه پژوهشی و مشاوره در امور انرژی، ظرفیت کنونی افزایش صادرات نفت ایران را حدود ۲۰۰ هزار بشکه در روز برآورد می‌کند.
به باور این کارشناس بازار انرژی، ایران برای افزایش یک میلیون بشکه‌ای تولید نفت نیازمند سرمایه‌گذاری و به روز کردن تجهیزات فنی است و این کار دست‌کم ۱۸ ماه زمان می‌برد.
مطابق این گزارش پیش‌بینی می‌شود ایران در نیمه دوم سال ۲۰۱۶ قادر باشد میزان تولید نفت را ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد.
بسیاری از تحلیل‌گران اعتقاد دارند با توجه به مازاد عرضه نفت خام در بازارهای جهانی اضافه شدن نفت ایران به این بازار می‌تواند قیمت‌ها را به طرز محسوسی کاهش دهد.
به رغم محدودیت‌های موجود در افزایش سریع تولید نفت، ایران می‌تواند با استفاده از ذخایر نفت خام آماده فروش خود که میزان آن تا ۷۰ میلیون بشکه تخمین زده می‌شود صادرات را افزایش دهد.
مشکل بازپس گرفتن بازار
ایران پیش از تشدید تحریم‌های روزی دو نیم میلیون بشکه نفت صادر می‌کرد. اکنون یکی از پرسش‌های مهم امکان و چگونگی بازپس گرفتن بازارهای از دست رفته است.
در عین حال عده‌ای نیز تاثیر افزایش عرضه نفت ایران به بازار بر قیمت‌ها را ناچیز ارزیابی می‌کنند. محمدعلی خطیبی، مدیر سابق امور اوپک وزارت نفت، به خبرگزاری ایسنا گفت، اگر دیگر اعضای اوپک عرضه نفت را افزایش ندهند، افزایش ۵۰۰ هزار بشکه ای تولید روزانه نفت ایران تاثیری بر قیمت نفت در بازار جهانی نخواهد داشت.
به این ترتیب لغو احتمالی تحریم‌ها و رفع محدودیت‌های بین‌المللی در انتقال و خرید و فروش نفت ایران راه را برای این کشور باز می‌کند اما حضور دوباره در بازارهای جهانی به عوامل دیگری از جمله نقش رقیبان پرقدرت مانند عربستان باز می‌گردد که به تنهایی یک سوم نفت اوپک را به خود اختصاص داده است.
به رغم این، مذاکرات غیررسمی میان ایران و برخی شرکت‌های خارجی برای همکاری در صنایع نفت و گاز و از سرگیری داد و ستد محصولات نفتی از مدتی پیش در جریان است.
احمد مهدوی، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی، دوشنبه ۲۲ تیر به خبرگزاری مهر گفت: «در حالی که هنوز توافق نهایی هسته‌ای بین ایران و غرب حاصل نشده است اما شرکت‌های متعدد اروپایی به منظور از سرگیری صادرات محصولات پتروشیمی ایران مذاکرات خود را با طرف‌ایرانی آغاز کرده اند.»