۱۳۹۵ خرداد ۱۰, دوشنبه

اهم اخبار ایران و منطقه طی هفته اول خرداد ماه

ایران: ابراز نگرانی روحانیون از گسترش شبکه های اجتماعی، تهدید فرمانده سپاه مبنی بر مقابله با جریان نفوذی

روحانیون قم از گسترش شبکه های اجتماعی میان مردم ابراز نگرانی کرده و خواستار برخورد قوه قضائیه شدند. فرمانده سپاه نیز اعلام داشت که نخواهد گذاشت جریان های نفوذی غرب گرا در ارکان نظام رخنه کند.

گزارش پیش رو ارائه دهنده ی گزیده اخباری ست پیرامون سیاست های خارجی و داخلی ایران و مسائلی که در منطقه به وجود آورده که واکنش ها و اعتراضات جامعه جهانی را در پی داشته و در رسانه ها و شبکه های اجتماعی مورد بحث واقع شده است. 


ندا امین - نویسنده تایمز اسرائیل 

 

 

گزارش نقض حقوق بشر در ایران طی هفته اول خرداد ماه

               در ایران: بازداشت هشت تهیه‌کننده کلیپ‌های موسیقی، تداوم فشار و محدودیت بر جامعه

در ادامه فشارهای اجتماعی و اِعمال محدودیت در ایران، هشت تهیه‌کننده کلیپ‌های موسیقی توسط ماموران جمهوری اسلامی بازداشت شدند.

در ایران هر روزه شاهد نقض حقوق انسانها توسط جمهوری اسلامی هستیم و این امر قریب به چهار دهه و از آغاز انقلاب اسلامی تا کنون تداوم داشته و دارد. حقوقی که به واسطه جنایاتی چون اعدام، بازداشت، زندانی کردن مخالفین و معترضان حکومت، عدم اجازه برگزاری تجمعات اعتراضی و مقابله با معترضان، اعدام اشخاص زیر سن قانونی، آزار دگر اندیشان و اقلیت های دینی، شکنجه، حصر و حبس آزاد اندیشان، تخریب محیط زیست به دلیل سوء استفاده و عدم مدیریت مسئولین و… از جامعه بشری ایران سلب میشود.  
در این گزارش سعی بر این داریم تا موارد نقض حقوق بشر در ایران را طی هفته گذشته ذکر و بررسی نماییم، اگرچه این گزارش نمیتواند گویای تمامی جنایات رخ داده طی این مدت باشد، چرا که بسیاری از اخبار به دلیل منابع محدود و مشکلات گزارشگری در ایران، تحت پوشش قرار نمی گیرند و برخی نیز به دلایل امنیتی مدتها بعد افشا می شوند، اما سعی بر آن است تا بر اساس اخبار موجود و منتشر شده، گزارشی از نقض حقوق انسانی در ایران ارائه دهیم. 


ندا امین - نویسنده تایمز اسرائیل

 

۱۳۹۵ خرداد ۴, سه‌شنبه

از انتخاب احمد جنتی به ریاست مجلس خبرگان تا انتخاب رهبر آتی

احمد جنتی با کسب ۵۱ رای از مجموع ۸۶ رای اخذ شده به ریاست پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد. این در حالی ست که برخی از مقامات در خصوص انتخاب رهبر آتی نظام، ابراز نگرانی می کنند. 


احمدجنتی دبیر شورای نگهبان، عضو مجلس تشخیص مصلحت نظام، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و امام جمعه موقت تهران، در حالی به ریاست پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری منسوب شد که آیت الله امینی با ۲۱ رای و هاشمی شاهرودی با ۱۳ رای، از کاندیداها و رقبای وی در این دوره بوده اند که بر اساس گمانه زنی های اصلاح طلبان که اکنون کرسی های بیشتری هم در مجلس کسب کرده اند، امینی می بایست به این سمت منسوب می شد. اما این در حالی ست که با وجود کسب قدرت بیش از پیش آنها در مجلس، تئوری هایشان درست از آب درنیامده و احمد جنتی برای دوسال جهت ریاست این مجلس انتخاب شده است.

این انتخاب در حالی ست که واکنش برخی از مقامات و نمایندگان مجلس را در پی داشته و موجبات نگرانی و دغدغه جهت نظارت بر عملکرد رهبری و حتا انتخاب رهبر بعدی را نیز برایشان فراهم آورده است. چنانچه بنابر گزارش سحام، هاشم هاشم زاده هریسی عضو مجلس خبرگان رهبری در این خصوص اظهار داشته است: «مجلس خبرگان آمادگی تعیین جانشین رهبری را دارد و مردم نگران نباشند. اگر خدایی نکرده حادثه خاصی برای رهبر کنونی نظام پیش آید، این آمادگی ها به صورت محرمانه در خبرگان انجام شده و می شود. این مسئله از محرمانه های درجه اول و اسرار نظام است».


ندا امین - نویسنده تایمز اسرائیل
 

۱۳۹۵ خرداد ۳, دوشنبه

اهم اخبار ایران و منطقه طی هفته آخر اردیبهشت ماه

                      مصوبه جدید مجلس ایران: نقد عملکرد حاکمیت، جرم سیاسی تلقی می شود

بر اساس این مصوبه هرشخصی با انگیزه سیاسی به ساختارهای حکومت و مصلحت سیاسی کشور لطمه وارد کند، مرتکب جرم سیاسی شده است.

گزارش پیش رو ارائه دهنده ی گزیده اخباری ست پیرامون سیاست های خارجی و داخلی ایران و مسائلی که در منطقه به وجود آورده که واکنش ها و اعتراضات جامعه جهانی را در پی داشته و در رسانه ها و شبکه های اجتماعی مورد بحث واقع شده است. 


ندا امین - نویسنده تایمز اسرائیل

۱۳۹۵ خرداد ۲, یکشنبه

گزارش نقض حقوق بشر در ایران طی هفته آخر اردیبهشت ماه

        تداوم اهانت و تحقیر و فشار بر بهاییان در ایران توسط مقامات رسمی و نظامی جمهوری اسلامی

از اهم اخبار حقوق بشری هفته، واکنش های تند و سخیف و تهدید آمیز مقامات مذهبی و سیاسی رژیم جمهوری اسلامی به دیدار فائزه هاشمی با مدیر جامعه بهاییان بود.

طی هفته ای که گذشت، نقض حقوق بشر در ایران همچون گذشته به طور گسترده ای ادامه داشت. گرچه گزارش پیش رو نمی تواند تمام موارد نقض حقوق بشر در ایران طی این مدت را در بر گیرد، چرا که بسیاری از اخبار به دلیل منابع محدود و مشکلات گزارشگری در ایران، تحت پوشش قرار نمی گیرند و برخی نیز به دلایل امنیتی مدتها بعد افشا می شوند، لیکن سعی بر آن است تا بر اساس اخبار موجود و منتشر شده، گزارشی از نقض حقوق انسانی در ایران ارائه دهیم.  
گزارش پیش رو ارائه دهنده آماری ست از نقض حقوق بشر در ایران توسط جمهوری اسلامی، این گزارش به تفصیل، به مثالهای مختلفی از موارد نقض حقوق بشر به واسطه ی شکنجه، تنبیهات غیر انسانی، مجازات اعدام و از آن جمله اعدامهای در ملاء عام، اعدام مجرمین نوجوان، نقض حقوق زنان، حقوق اقلیتها، عدم آزادی اجتماعات مسالمت آمیز و آزادی اندیشه و بیان، فقدان حق برخورداری از دادرسی عادلانه و تمام معضلات ایجاد شده توسط جمهوری اسلامی که به واسطه ی آن میتوان حقوق انسانی را سلب و وی را از حقوق اولیه اش محروم ساخت می پردازد. 


ندا امین - نویسنده تایمز اسرائیل 

 

۱۳۹۵ اردیبهشت ۲۱, سه‌شنبه

در سرزمینی که وطنِ من نیست...



در سرزمینی که وطن من نیست نامی جز یک بیگانه ندارم، حقی جز یه برگه که تنها در آن به نوشتن اسم من با یک شماره چند رقمی روی آن کفایت شده و شرایطی تحمیلی که به واسطه آن زندانی ای هستم با یک حیاط خلوت بزرگ که گاهی می توانم در خیابان های آن پرسه بزنم و احتمالا اگر بتوانم از مغازه های آن وسیله ای بخرم و در سلول انفرادی خودم که همان خانه کوچکم است مثلا زندگی کنم، ندارم. حق سوال کردن و حتا  اعتراض هم ندارم... چرا که من یک بی وطنم. 

 بی وطنی که اگرچه در شناسنامه اش مُهری به نام "مقدس جمهوری اسلامی" که پیش از آن ایران بود، خورده است و این شناسنامه گواه آن است که به محدوده ای جغرافیایی به نام ایران تعلق دارد، اما در عمل وطنی ندارد. چرا که وطن من که گرچه نامش ایران است ولیکن ویرانه ای بیش نیست، برایم معنای گورستانی را دارد که هر گاه به آن فکر میکنم به یاد ندایی می افتم که در خیابان های همان سرزمین وقتی که راه رفت و صدایش کمی بلند شد تا حرفش را بزند، به ضرب گلوله ای کشته شد و راهی همان گورستانی شد که در افکار من جریان دارد. 
 
آری فکر کردن به ایران برای من تداعی گورستان است و ندایی دوباره...!  ندایی که نمی تواند لال بماند و در برابر ظلم مشتی خائن و دروغگو سکوت کند اما سزای لال نماندنش هم چیزی جز یک متر ونیم خاک از یک گورستان نیست. 

در سرزمینی که وطن من نیست، برای مردمان آن چه مهم است نامِ من؟ برایشان تنها یک نام دارم... بی وطن. بی وطنی که گمان می کنند ارثیه پدریشان را خورده است و از او طلبکار هم هستند. بی وطنی که حق کار ندارد اما باید برای خانه ای که در آن زندگی می کند پول بدهد، برای گازی که از کشور خودش به آنجا فرستاده می شود چندین برابر بپردازد و برای هرچه که از آن سرزمین استفاده می کند باید بها بدهد... اما اجازه کار ندارد...! چرا که بر اساس قوانینِ سزمینی که وطنِ من نیست و مجبورم تنها برای زنده ماندن خفتِ ماندن در آن را با جان و دل بپذیرم، یک پناهنده حق کار ندارد، حقوقی برابر با یک شهروند آن کشور ندارد، تامین جانی و مالی ندارد... اما باید و باید سرش را خم کرده و از هر راهی که شده هزینه های درخواستی را پرداخت کند. در حالی که دولت آن کشور بابت هر پناهجویی که از سازمان ملل متحد... یا شاید بهتر باشد که بگویم سازمان دول متحد می پذیرد، مبالغ هنگفتی دریافت می کند که نمی دانم در کدامین چاه که به سان چاه زنخدان شده است فرو می رود که اثری از آن دیده نمی شود...!
در سرزمینی که وطن من نیست، من یک انسان بی هویت ام... انسانی که هیچ چیز ندارد جز یک صدا... می تواند آنقدر عربده بکشد تا حنجره اش به کل از کار بیفتد. می تواند هرچه دلش می خواهد بگوید و بنویسد، داد بزند، زنده باد و مرده باد بگوید... لال نشود و به خاطر صدایش چون ندا به ضرب یک گلوله بر سنگفرش خیابان پهن نشود و نمیرد. اما روزی صدها بار از بودنش شرمسار باشد و دچار مرگ تدریجی رویاهایش شود و ذره ذره نیستی و نابودی اش را با بند بندِ استخوانش حس کند. که مرگ ثانیه به ثانیه غرور و شخصیت اش را شاهد باشد و دم بر نیاورد... چرا که وطنی ندارد که به آن پناه ببرد و غاصبینی عمامه به سر با عَلَمِ "اسلام متبرکشان" تمام قله های تمدن و انسانیت را در آن فتح کرده و آغوششان دندان های تیز گرگی ست که در انتظار رمه ای برای دریدن هستند.
رمه ای که یاد گرفته اند تنها با چوب این شبانانِ قدیس مآب به چراگاهِ رویایی بهشتِ موعودشان بروند تا علوفه ای متبرک نثارشان شود، و همانا علوفه ای ست که "اسلام مقدسشان" وعده داده است، که در حقیقت مردابی بیش نیست و هرچه جلوتر می روند بیشتر در منجلابی که سالیان سال است برایشان تدارک دیده اند فرو رفته و بازهم امیدوارند... رمه ای که سی و هشت سال است که امیدوارند...! 

در سرزمینی که وطنم نیست، به وطنی می اندیشم که حق من است، نه به واسطه مهری که به نام "جمهوری اسلامی" بر شناسنامه ام خورده است، که به خاطر خاکی که در آن بدنیا آمده ام، بزرگ شده ام، زندگی کرده ام و هرچه داشتم نثار مردمانِ سرزمینم نموده ام. سرزمینی که میراث نیاکان من است و قدمتی دیرینه در تاریخ تمدن بشریت دارد. ولی به خاطر لال نبودنم، به خاطر عدم سکوتم در برابر آنچه ناحق است باید از طبیعی ترین حق زندگی ام بگذرم و عطای حقم بر وطنم را به لقایش بخشیده، نثار جانیانی کنم که مسبب تمام بدبختی های من و تمام کسانی هستند که ایرانم را به غارت برده و از آن ویرانه ای بر جای گذارده اند. تا ندایی دوباره در گورستانی از آن سرزمین به نشانی قبری با یک اسم و یک شماره، در ناکجا آبادِ ویرانه هایش مدفون نشود، ندایی به جرم بر زبان آوردن واژه ای به نام آزادی که مدتهاست نشانی از آن حتا در میان مُردگانِ آن نیز نمی یابم.

(ندا امین)

اهم اخبار ایران و منطقه طی هفته سوم اردیبهشت ماه

                            تداوم تلفات سنگین نیروهای اعزامی ایران جهت دفاع از رژیم سوریه 

طی هفته ای که گذشت، جمع وسیعی از نیروهای اعزامی ایران به سوریه، در اطراف شهر حلب توسط مخالفان رژیم سوریه کشته، زخمی و اسیر شدند.

گزارش پیش رو ارائه دهنده ی گزیده اخباری ست پیرامون سیاست های خارجی و داخلی ایران و مسائلی که در منطقه به وجود آورده که واکنش ها و اعتراضات جامعه جهانی را در پی داشته و در رسانه ها و شبکه های اجتماعی مورد بحث واقع شده است. 


ندا امین - نویسنده تایمز اسرائیل

 

 



 

گزارش نقض حقوق بشر در ایران، هفته سوم اردیبهشت ماه

                             تداوم احضار، تهدید، بازداشت و آزار فعالین مدنی و اقلیت ها در ایران

همزمان با موج جدید احضار و تهدید روزنامه نگاران توسط وزارت اطلاعات دولت روحانی، تعدادی فعال اینترنتی و همچنین کنشگر مدنی نیز بازداشت شدند.

طی هفته ای که گذشت، نقض حقوق بشر در ایران همچون گذشته به طور گسترده ای ادامه داشت. گرچه گزارش پیش رو نمی تواند تمام موارد نقض حقوق بشر در ایران طی این مدت را در بر گیرد، چرا که بسیاری از اخبار به دلیل منابع محدود و مشکلات گزارشگری در ایران، تحت پوشش قرار نمی گیرند و برخی نیز به دلایل امنیتی مدتها بعد افشا می شوند، لیکن سعی بر آن است تا بر اساس اخبار موجود و منتشر شده، گزارشی از نقض حقوق انسانی در ایران ارائه دهیم. 
گزارش پیش رو ارائه دهنده آماری ست از نقض حقوق بشر در ایران توسط جمهوری اسلامی، این گزارش به تفصیل، به مثالهای مختلفی از موارد نقض حقوق بشر به واسطه ی شکنجه، تنبیهات غیر انسانی، مجازات اعدام و از آن جمله اعدامهای در ملاء عام، اعدام مجرمین نوجوان، نقض حقوق زنان، حقوق اقلیتها، عدم آزادی اجتماعات مسالمت آمیز و آزادی اندیشه و بیان، فقدان حق برخورداری از دادرسی عادلانه و تمام معضلات ایجاد شده توسط جمهوری اسلامی که به واسطه ی آن میتوان حقوق انسانی را سلب و وی را از حقوق اولیه اش محروم ساخت می پردازد. 


ندا امین - نویسنده تایمز اسرائیل

 

 

۱۳۹۵ اردیبهشت ۱۵, چهارشنبه

اهم اخبار ایران و منطقه طی هفته دوم اردیبهشت ماه

از دعوت جمهوری اسلامی از بشار اسد برای اقامت در ایران تا تلاش مسکو جهت ارسال زودهنگام اس- ۳۰۰

از اهم اخبار هفته این بود که وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی اعلام کرد قاسم سلیمانی از بشار اسد دعوت کرده تا به ایران آمده و از آنجا جنگ را رهبری کند.

گزارش پیش رو ارائه دهنده ی گزیده اخباری ست پیرامون سیاست های خارجی و داخلی ایران و مسائلی که در منطقه به وجود آورده که واکنش ها و اعتراضات جامعه جهانی را در پی داشته و در رسانه ها و شبکه های اجتماعی مورد بحث واقع شده است. 

ادامه گزارش را در سایت اسرائیل تایمز مشاهده نمایید: http://fa.timesofisrael.com/%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%D8%B9%D9%88%D8%AA-%D8%AC%D9%85%D9%87%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D8%B4%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AF-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7/

ندا امین - نویسنده تایمز اسرائیل

 


۱۳۹۵ اردیبهشت ۱۲, یکشنبه

گزارش نقض حقوق بشر در ایران، هفته دوم اردیبهشت ماه

            از وضعیت وخیم زندان های ایران تا تداوم صدور و اجرای احکام اعدام توسط جمهوری اسلامی

طی هفته ای که گذشت، علاوه بر وضعیت وخیم زندان های ایران، گزارش هایی پیرامون صدور و اجرای احکام اعدام در نقاط مختلف ایران مخابره شده است.

طی هفته ای که گذشت، نقض حقوق بشر در ایران همچون گذشته به طور گسترده ای ادامه داشت. گرچه گزارش پیش رو نمی تواند تمام موارد نقض حقوق بشر در ایران طی این مدت را در بر گیرد، چرا که بسیاری از اخبار به دلیل منابع محدود و مشکلات گزارشگری در ایران، تحت پوشش قرار نمی گیرند و برخی نیز به دلایل امنیتی مدتها بعد افشا می شوند، لیکن سعی بر آن است تا بر اساس اخبار موجود و منتشر شده، گزارشی از نقض حقوق انسانی در ایران ارائه دهیم. 
گزارش پیش رو ارائه دهنده آماری ست از نقض حقوق بشر در ایران توسط جمهوری اسلامی، این گزارش به تفصیل، به مثالهای مختلفی از موارد نقض حقوق بشر به واسطه ی شکنجه، تنبیهات غیر انسانی، مجازات اعدام و از آن جمله اعدامهای در ملاء عام، اعدام مجرمین نوجوان، نقض حقوق زنان، حقوق اقلیتها، عدم آزادی اجتماعات مسالمت آمیز و آزادی اندیشه و بیان، فقدان حق برخورداری از دادرسی عادلانه و تمام معضلات ایجاد شده توسط جمهوری اسلامی که به واسطه ی آن میتوان حقوق انسانی را سلب و وی را از حقوق اولیه اش محروم ساخت می پردازد. 


ندا امین - نویسنده تایمز اسرائیل