۱۳۹۴ آذر ۸, یکشنبه

گزیده ی اخبار ایران و منطقه در هفته ی اول آذر ماه

گزارش پیش رو ارائه دهنده ی گزیده اخباری ست پیرامون سیاست های خارجی و داخلی ایران و مسائلی که در منطقه به وجود آورده که واکنش ها و اعتراضات جامعه جهانی را در پی داشته و در رسانه ها و شبکه های اجتماعی مورد بحث واقع شده است. 

ادامه ی گزارش را در سایت اسرائیل تایمز مشاهده نمایید: http://fa.timesofisrael.com/%D8%A7%D8%B2-%D8%AA%D8%A7%DB%8C%DB%8C%D8%AF-%D8%AE%D8%A8%D8%B1-%D8%B2%D8%AE%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D8%AF%D9%86-%D9%82%D8%A7%D8%B3%D9%85-%D8%B3%D9%84%DB%8C%D9%85%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D9%88/ 

ندا امین - نویسنده ی تایمز اسرائیل

گزارش نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی در ایران، هفته ی اول آذر ماه

گزارش پیش رو ارائه دهنده آماری ست از نقض حقوق بشر در ایران توسط جمهوری اسلامی، مواردی چون شکنجه، بازداشت، اعدام، اعدام مجرمین نوجوان، نقض حقوق زنان، حقوق اقلیتها، تخریب محیط زیست و تمام اعمالی که به سبب آن میتوان حقوق انسانی را سلب و وی را از حقوق اولیه اش محروم ساخت.
طی هفته ای که گذشت، نقض حقوق بشر در ایران همچون گذشته به طور گسترده ای ادامه داشت. گرچه گزارش پیش رو نمی تواند تمام موارد نقض حقوق بشر در ایران طی این مدت را در بر گیرد، چرا که بسیاری از اخبار به دلیل منابع محدود و مشکلات گزارشگری در ایران، تحت پوشش قرار نمی گیرند و برخی نیز به دلایل امنیتی مدتها بعد افشا می شوند، لیکن سعی بر آن است تا بر اساس اخبار موجود و منتشر شده، گزارشی از نقض حقوق انسانی در ایران ارائه دهیم. 

ادامه ی گزارش را در سایت اسرائیل تایمز مشاهده نمایید: http://fa.timesofisrael.com/%D8%AA%D8%AF%D8%A7%D9%88%D9%85-%D8%A7%D8%B9%D8%AF%D8%A7%D9%85%D8%8C-%D8%B3%D8%A7%D9%86%D8%B3%D9%88%D8%B1%D8%8C-%D8%B4%DA%A9%D9%86%D8%AC%D9%87%D8%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA-%D9%88/ 

ندا امین: نویسنده ی تایمز اسرائیل 

عدم رسیدگی مسئولین زندان رجایی شهر در تأمین امنیت زندانیان سیاسی

با وجود زخمی و مضروب شدن چند زندانی سیاسی در زندان رجایی شهر کرج، مسئولین زندان تا کنون هیچ اقدامی جهت تأمین امنیت جانی زندانیان سیاسی، و رسیدگی حقوقی و تنبیه زندانیان خاطی نکرده اند.




ظهر روز شنبه هفتم آذرماه، تعدادی از زندانیان سیاسی سالن ۱۲ زندان رجایی شهر کرج، از سوی دو تن از همبندیانشان مورد ضرب و جرح قرار گرفتند. سعید مدنی و سعید رضوی فقیه دو تن از زندانیان سیاسی بوده اند که طی این اتفاق زخمی شدند.
این اتفاق اعتراض تعدادی از زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر از جمله سعید رضوی فقیه، سعید مدنی، جعفر اقدامی، بهزاد عرب گل و کامران ایازی را در پی داشته است. این زندانیان به کوتاهی مسئولین زندان رجایی شهر در تأمین امنیت و اهمال در این رابطه اعتراض کرده و گفته اند که مسئولین زندان رجایی شهر با سکوت و عدم جدیت و حتی گاه تشویق چنین برخوردهایی امنیت زندانیان سیاسی را به خطر انداخته و با تشدید اختلاف در پی آزار و اذیت زندانیان سیاسی هستند.
زندانیان معترض، عدم تفکیک دقیق جرائم در زندان رجایی شهر و وجود زندانیان غیر سیاسی با جرائم بعضا خشن و دارای سابقه شرارت، در بند زندانیان سیاسی-عقیدتی را عامل این مشکلات دانسته و از مسئولین زندان خواسته اند راه حلی برای این جلوگیری از وقوع این مسائل و تأمین امنیت زندانیان پیدا کنند.

لغو اجرای ارکستر سمفونیک تهران به دلیل حضور نوازندگان زن…!

اجرای ارکستر سمفونیک تهران در افتتاحیه رقابت‌های کشتی باشگاه‌های‌ جهان به دلیل حضور نوازندگان زن در آن لغو شد. 

علی رهبری، مدیرهنری ارکستر سمفونیک تهران، یکشنبه هشتم آذر گفت: «اعضای این ارکستر در داخل سالن ورزشی آزادی خود را برای اجرا آماده کرده بودند اما ۱۵ دقیقه پیش از زمان اجرا که داشتیم برای اجرای سرود رسمی کشور آماده می‌شدیم، یک‌دفعه اعلام کردند که زنان نباید روی صحنه ساز بزنند».
او افزود: «من از این اتفاق ناراحت شدم و گفتم امکان ندارد این اهانت را بپذیرم یا همه با هم اجرا می‌کنیم یا سالن را ترک می‌کنیم».
به دنبال این مخالفت، اعضای ارکستر سمفونیک تهران سالن را ترک کردند.
وی این نوع برخورد را «خجالت‌آور» دانست و افزود: «زنان قرار نبود کار خاصی انجام دهند، فقط چند قطعه‌ مشخص را اجرا می‌کردند، چرا نباید آن‌ها بتوانند سرود رسمی کشورشان را اجرا کنند، آن‌ها خودشان ما را دعوت و در عین حال، به ما بی‌احترامی کردند.»
ممنوعیت نوازندگی زنان در شهرستان‌ها در سال‌های گذشته افزایش یافته اما در تهران این نخستین بار است که از نوازندگی زنان جلوگیری شده است.

۱۳۹۴ آذر ۲, دوشنبه

گزارش ماهانه ی نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی در ایران ( آبان ماه 1394 )

طی ماه گذشته، نقض حقوق بشر در ایران همچون گذشته به طور گسترده ای ادامه داشت. گرچه گزارش پیش رو نمی تواند تمام موارد نقض حقوق بشر در ایران طی این مدت را در بر گیرد، چرا که بسیاری از اخبار به دلیل منابع محدود و مشکلات گزارشگری در ایران، تحت پوشش قرار نمی گیرند و برخی نیز به دلایل امنیتی مدتها بعد افشا می شوند، لیکن سعی بر آن است تا بر اساس اخبار موجود و منتشر شده، گزارشی از نقض حقوق انسانی در ایران ارائه دهیم.
ا
ین گزارش به تفصیل، به مثالهای مختلفی از موارد نقض حقوق بشر به واسطه ی شکنجه، تنبیهات غیر انسانی، بی رحمانه و اهانت آمیز مانند شلاق زدن یا قطع عضو، مجازات اعدام و از آن جمله اعدامهای در ملاء عام، اعدام مجرمین نوجوان، نقض حقوق زنان، حقوق اقلیتها، عدم آزادی اجتماعات مسالمت آمیز و آزادی اندیشه و بیان، فقدان حق برخورداری از دادرسی عادلانه و معضلات ایجاد شده توسط جمهوری اسلامی در ایران می پردازد.

گزارش ذکر شده را در ادامه ی مطلب مشاهده نمایید...


۱۳۹۴ آذر ۱, یکشنبه

اهم اخبار ایران طی هفته ای که گذشت (23 تا 30 آبان ماه)

گزارش پیش رو ارائه دهنده ی گزیده اخباری ست پیرامون سیاست های خارجی و داخلی ایران و مسائلی که در منطقه به وجود آورده  که واکنش ها و اعتراضات جامعه  جهانی را در پی داشته و در رسانه ها و شبکه های اجتماعی مورد بحث واقع شده است.

طی هفته ای که گذشت، رخدادهای مهم زیر در رابطه با ایران بوقوع پیوست.

ادامه ی مطلب را در سایت تایمز اسرائیل مشاهده نمایید: http://fa.timesofisrael.com/%D9%88%D8%A7%DA%A9%D9%86%D8%B4-%D8%AA%D9%86%D8%AF-%D8%B1%DA%98%DB%8C%D9%85-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D9%82%D8%B7%D8%B9%D9%86%D8%A7%D9%85%DB%80-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86/

نویسنده: ندا امین - تایمز اسرائیل 

گزارش نقض حقوق بشر در ایران توسط جمهوری اسلامی، طی هفته ی گذشته ( 23 تا 30 آبان ماه )

طی هفته ای که گذشت، نقض حقوق بشر در ایران همچون گذشته به طور گسترده ای ادامه داشت.

گزارش پیش رو ارائه دهنده آماری ست از نقض حقوق بشر در ایران توسط جمهوری اسلامی، مواردی چون شکنجه، بازداشت، اعدام، اعدام مجرمین نوجوان، نقض حقوق زنان، حقوق اقلیتها و تمام اعمالی که به سبب آن میتوان حقوق انسانی را سلب و وی را از حقوق اولیه اش محروم ساخت.
طی هفته ای که گذشت، نقض حقوق بشر در ایران همچون گذشته به طور گسترده ای ادامه داشت. گرچه گزارش پیش رو نمی تواند تمام موارد نقض حقوق بشر در ایران طی این مدت را در بر گیرد، چرا که بسیاری از اخبار به دلیل منابع محدود و مشکلات گزارشگری در ایران، تحت پوشش قرار نمی گیرند و برخی نیز به دلایل امنیتی مدتها بعد افشا می شوند، لیکن سعی بر آن است تا بر اساس اخبار موجود و منتشر شده، گزارشی از نقض حقوق انسانی در ایران ارائه دهیم. 

ادامه ی گزارش را در سایت اسرائیل تایمز مشاهده نمایید: http://fa.timesofisrael.com/%D8%AA%D8%AF%D8%A7%D9%88%D9%85-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA-%D9%88-%D8%B3%D8%B1%DA%A9%D9%88%D8%A8-%D9%85%D8%AE%D8%A7%D9%84%D9%81%D8%A7%D9%86%D8%8C-%D8%AE%D9%81%D9%82%D8%A7%D9%86-%D8%B1/

نویسنده: ندا امین - تایمز اسرائیل 

۱۳۹۴ آبان ۲۸, پنجشنبه

ارسال پارازیت بر روی امواج ماهواره ای، عملکردی دیگر از جانب جمهوری اسلامی برای نقض حقوق بشر



بر اساس گزارش های رسیده و آمار و مدارک موجود، جمهوری اسلامی نه تنها مردمان این سرزمین را از داشتن حقوق اولیه شان محروم میکند، که به سبب اِعمال برخی عملکردها که در راستای سیاست های نظام است طبیعی ترین حقوق آنها را نیز مورد نقض قرار میدهد. در گزارش پیش رو به بررسی یکی از این عملکردها، چگونگی اِعمال آن در سالهای اخیر و تائیرات مخرب ناشی از آن می پردازیم.
 
 در ایران ضمن ممنوعیت استفاده از آنتن های گیرنده ی ماهواره و جمع آوری آنها از سطوح شهر توسط نیروی انتظامی و بسیج، اقدام به ارسال پارازیت نیز می شود. اگرچه این کار با این ادعا که در راه مبارزه با فساد گام برداشته می شود، انجام می پذیرد... اما شواهد دال بر آن است که بیشترین تمرکز دولت بر روی شبکه های سیاسی و خبری خارج از ایران قرار دارد. و نیز لازم به ذکر است که این اخلالهای پارازیتی در مناسبت‌های خاص، خصوصا اوج گرفتن اعتراضات مردم شدت بیشتری پیدا میکند.

این عملکرد دولت در حالی ست که مقام‌های مسئول، برای پخش آزادانه برنامه هایشان به زبان‌های انگلیسی و عربی در اطراف جهان از همین خدمات ماهواره‌ای استفاده می‌کنند اما مردم کشور خود را از برنامه‌هایی که از همین ماهواره‌ها و از سایر نقاط جهان پخش می شوند محروم می‌کند.
روند ایجاد این قبیل پارازیت ها بدین گونه است که برای مقابله با امواج ماهواره، امواجی مشابه، اما با قدرتی بیشتر که به آن آپلینک گفته می‌شود از یک فرستنده بسوی ماهواره فرستاده می‌شود. از آنجا که ماهواره تفاوت این امواج را درنمی‌یابد، تصمیم به برگزیدن موج قوی‌تر می‌گیرد و بدین گونه دچار اخلال می‌شود.
.
نخستین دور پارازیت‌ها در زمان انتخابات، فرستاده می‌شد و تنها می‌توانست ماهواره‌ها را مختل کند و اثری بر دیگر وسایل نداشت. اما بعد ازآن دومین گروه سیگنال‌ها ارسال شد. این پارازیت‌ها از ساختمان‌ها و دکل‌های بلند فرستاده می‌شوند و قدرت آن بسیار زیاد است، به طوری که می‌تواند بر بسیاری از ماهواره ها و دیگر موارد تاثیر گذارد.
همچنین علاوه بر مراکز ثابت ارسال پارازيت، تعدادی از واحدهای سيار که توسط کاميونت حمل مي‌شوند نیز درارسال پارازيت نقش بسزایی دارند.
شرکت مخابرات در تابستان ۱۳۸۸ در یک اقدام جنجالی و سئوال بر انگیز به یک کنسرسیوم که منتقدان دولت می‌گویند متعلق به سپاه و ستاد فرمان امام است، فروخته شد.
سپاه پاسداران نصب فرستنده های پارازیت در تهران و سایر شهرهای بزرگ کشور را از سال ۱۳۸۱ آغاز کرد. در این سال دستگاه های پارازیت از کمپانی اریکسون خریداری شد. سیستمی که سپاه از طریق آن به تولید و ارسال امواج پارازیت دست می زد Terrestrial Interference نام دارد و امواج تولید شده از آن با عنوان امواج زمينی راديویی يا مايكرو ويو شناخته مي شوند.
این امواج همانند سيگنال از یک برج راديويي فرستاده شده و بر روی سيگنالهای اصلي ماهواره سوار مي شوند و در نتیجه موجب میشوند كه تصاوير ماهواره بصورت شطرنجي ديده شود. یکی از دستگاه های مجهز تولید پارازیت بر بالای برج میلاد تهران نصب شده است. گفته می شود شرکت"مهندسي افق توسعه صابرين" وابسته به بنیاد تعاون سپاه، واردات این دستگاه ها را از سال ۱۳۸۵ به عهده داشته است.
مدتی کوتاه پس از آن که سپاه پاسداران ارسال امواج پارازیتی را آغاز کرد، نمایندگان اصلاح طلب مجلس ششم خواهان برخورد با کانون های ارسال پارازیت شدند. در آن زمان گزارش ارسال پارازيت به روی امواج ماهواره‌ ای و راديویی، در کميسيون صنايع و معادن مجلس شورای اسلامي بررسی شد و دستور متوقف ساختن آن به شورای عالی امنيت ملی جمهوری اسلامی ارسال شد اما همچنان به صراحت نامی از سپاه، به عنوان عامل ارسال پارازیت برده نشد و تنها به ذکر اینکه این امواج از سوی یکی از مجموعه  های نظامی مورد استفاده قرار می گیرد، اکتفا شد.

پس از روی کار آمدن دولت احمدی نژاد دیگر هیچ مزاحمی بر سر راه سپاه در ارسال پارازیت وجود نداشت. در این مدت سپاه توانست به راحتی به آزمایش سیستم های ساخته شده در صا ایران و سایر دستگاه های خریداری شده از خارج بپردازد.
 پس از اتمام دولت احمدی نژاد و با روی کار آمدن دولت روحانی و وعدهای وی، به طور اخص در زمینه ی آزادی مردم در استفاده از خدمات ماهواره ای، همچنان با ادامه ی اِعمال این عملکرد مواجه ایم. به طوری که نه تنها منع مردم از استفاده از این خدمات به وسیله ی ارسال پارازیت کمتر نشده، که با اعمال فشارهای بیشتر و همچنین افزایش حجم این امواج نیز رو به رو هستیم.
با این حال هنوز مسئولین خود را مبرا دانسته و سعی بر اغفال مردم و توجیه عملکردشان دارند. در این خصوص میتوان به گفته های وزیر اطلاعات و فناوری اطلاعات دولت روحانی اشاره داشت که مدعی بر این است که دولت از اصل فناوری اطلاعات و ارتباطات استقبال می‌کند، ولی با مسئله ای که مقداری مخالفت دارد پیامدهای اخلاقی منفی است که دولت  تلاش دارد آن را از فضای مجازی دور کند.
محمود واعظی، وزیر اطلاعات و فناوری اطلاعات  در خصوص پارازیت ها و تاثیر آن بر سلامتی افراد جامعه میگوید:  برخی فکر می کنند فرستنده هایی که در سطح شهر وجود دارند، برای سلامتی افراد مضر هستند. در این خصوص باید دانست هر فرستنده رادیویی در ارسال امواج اگر از شاخص بین المللی و سطح "آی.تی.یو"ی بین المللی فراتر رود، برای سلامتی افراد جامعه زیان بخش خواهد بود، اما اگر این امواج کمتر از آن شاخص باشند، مشکل ساز نیستند.
وی همچنین در توجیه عملکرد غیر انسانی دولت بر ضد مردم، دلایل دیگری برای ارسال پارازیت ها مطرح میکند که از آن جمله حملات سایبری از سوی کشورهای مختلف و نیاز به دفاع دولت در برابر آنهاست، وی در این خصوص در مصاحبه ای با خبرگزاری فارس گفت: "منشأ بسیاری از حملات سایبری ضد ایران، در گذشته از سوی رژیم صهیونیستی (اسرائیل) و آمریکا و برخی کشورهای غربی بوده است که این حملات، اخیرا کاهش یافته است. اما اگر رژیم صهیونیستی (اسرائیل) مرتکب چنین حمله ای شود، این حمله را بی پاسخ نخواهیم گذاشت"  

همچنین وی اِعمال این محدودیت ها و کنترل شبکه های ماهواره ای توسط ارسال پارازیت را اینگونه توجیه میکند که مردم کشور ما به آموزه های مذهبی پایبندند، ما با فعالیت هر یک از  شبکه ها که اصول اخلاقی و قوانین کشور را رعایت کنند، مخالفتی نداریم. اما هر شبکه اجتماعی که مقررات دولت یا قیودات مذهبی و دینی را زیر پا بگذارد، نمی تواند در ایران فعالیت کند و نیز شبکه های ماهواره ای خارج از کشور نیز که این تعهدات را زیر پا بگذارند از سیستم برنامه ای جامعه ی ما حذف خواهند شد.
در پی شرایط موجود ذکر شده، ارسال پارازیت با اعتراضات گسترده در داخل و خارج از ایران، خصوصا بدلیل نگرانی از ایجاد بیماریهای مختلف که موجب ایجاد تاثیرات مخرب امواج آن بر روی سلامت جسمی و روانی انسان است رو به رو بوده، اما تا کنون نتیجه ای حاصل نشده و دولت جمهوری اسلامی همچنان به انجام این روند ادامه می دهد.
در پی این اقدامات، اتحاديه‌ جهاني مخابرات نیز در مورد ارسال پارازيت بر روی ماهواره ها به ايران اعتراض كرد، چرا که نه تنها سلامتی شهروندان ایرانی را به خطر می انداخت و نیز حقوق انسانی آنها را نقض میکرد، همچنین باعث اختلال در تجهيزات مخابراتی سفارتخانه های خارجی نیز می شد و شکايت آنها را هم به دنبال داشت.

همچنین به لحاظ تاثیرات مخرب این پارازیت ها بر سلامتی شهروندان، گزارش ها و تحقیقات متعدد حکایت از خطرناک بودن امواج پارازیتی زمینی برای سلامت جسمی و روانی انسان دارد. وزارت بهداشت طی گزارشی به کمیسیون صنایع مجلس احتمال وجود خطرات و مضرات اين نوع امواج را بسيار بالا دانست و اذعان داشت که بر اساس مطالعات و تحقیقات انجام شده، امواج مايكرو ويو پس از نفوذ به بدن انسان نوعي اثر گرمايی توليد مي كنند و باعث مي شود درجه حرارت بدن بالا رود و این از بين رفتن تعادل دمای بدن، به طوری كه بيش از ۵ درجه سانتيگراد باشد، برای انسان مرگ آور است و می تواند  بيشتر از يک بمب اتمی برای افراد خطرناک باشد.
تحقیقات همچنین نشان داده که امواج پارازیت تاثیرات مخربی بر اعصاب و روان انسان نیز بر جای می گذارند. همچنین این امواج ممكن است در اثر تداوم، ناشنوايی مزمن را به همراه داشته باشد.
امواج پارازیت علاوه بر تهدید سلامت، درسيستم  مخابراتی و الکترونيکی کليه دستگاههای ايمنی، از جمله سيستم های پزشکی بيمارستان ها، شبکه بانکی و سيستم هدايت هواپيما نیز تداخل ایجاد می کنند. یکی از دلایلی که ارسال این امواج در تهران معمولا پس از پایان ساعات کار اداری آغاز می شود همین است، تا بدین ترتیب سیستم های مخابراتی و الکترونیکی دولتی از کار نیافتند.

( ندا امین )


۱۳۹۴ آبان ۲۶, سه‌شنبه

وعده های روحانی، کلیدی که هیچ دری را باز نکرد...!



در سرزمینی که بزرگترین مشاهیر ادبی جهان در زمینه های شعر و نثر، چون حافظ و فردوسی، سعدی و مولانا، فروغ فرخزاد و نیما، شاملو، علوی و هدایت و دیگر بزرگان ادبی می زیسته اند، و همچنین موسیقی دانانی قابل و شناخته شده چون زریاب که تاثیر بسزایی در پایه گذاری و رشد موسیقی در جهان داشته اند، سخت است زندگی در عصری که هنر دستمایه ای شده است در دست کسانی که نه تنها هیچ از آن نمی دانند که سعی بر آن دارند تا هر چه بیشتر به سوی ابتذال و نابودی اش بکشانند.
 از آغاز انقلاب اسلامی در ایران تا کنون شاهد سانسورهای بسیاری در ارائه ی آثار هنری توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده ایم، گاهی به واسطه ی اصلاح و گاه به واسطه ی حذف... بگذارید روشن تر بگویم، در ایران زمین، هر هنرمندی که بخواهد اثری از خود، در هر زمینه ی هنری ارائه کند مجبور است از فیلتر وزارت ارشاد رد شده و سالها منتظر بماند تا این نهاد مربوطه به زعم تفکرات اسلامی خودشان مرحمت نموده و اگر مورد اخلاقی یا مغایرتی با اسلام و آرمانهای انقلاب اسلامی نداشته باشد مجوزهای مربوط به چاپ آن اثر را صادر کند... که در عین حال و در این پروسه ی زمانی، آن اثر هنری پس از کالبد شکافی های آقایان، آنهم بعد از اِعمال اصلاحات و حذفیات به خالق اثر ارجاع داده میشود تا بر اساس الگوی فکری ارائه شده از سوی این نهاد، سانسور شده و در نهایت تکه پاره های این جنازه بتواند به جامعه ارائه شود...!

این یعنی خفقان هنرمند، یعنی سکوت اندیشه، یعنی اسارتِ آزادی ... و به مصداق پوزه بندی ست که به تفکرات و اندیشه های انسانی بزنند...!

و چه بسا که این جبر نه تنها شامل حال هنرمندان این سرزمین میشود، که اندیشمندان، متفکران و روزنامه نگارانی که در زمینه های سیاسی و اجتماعی نیز فعالیت میکنند را هم در بر میگیرد. قشری که نه تنها مورد سانسور و حذف اندیشه قرار میگیرند، که از حصر و حبس نیز بی نصیب نمی مانند.

حال اگر بخواهیم تمام این ناعدالتی ها، طی تمام این سالها را بر جهلشان ببخشیم و از آن بگذریم و نگاهی به زمان حال بیندازیم به موردی بر می خوریم که نه تنها مهر تاییدی بر تمام این اقدامات ظالمانه میزند، که حتا شعور انسان را هم به سخره میگیرد.
و واضح است که این مورد خاص چیزی نیست جز مردی که شعارهای بسیار داد ولی در عمل به نوعی دیگر رفتار کرد.
دو سال و اندی پیش مردی با ادعای ارزشمندی آزادی و احترام به اندیشه پای در صحنه ی سیاست گذاشت و با کلیدی در دست مدعی شد که دولتی خواهد ساخت با تدبیر و امید برای ارتقای سطح آزادی و اندیشه در ایران... کسی که به سانسورها و فیلترهای وزارت ارشاد معترض بود و خود را حامی آزادی بیان مطبوعات می دانست.


آری، این مرد، این جناب، این حقوقدان و این مثلن حامی اندیشه، که کسی جز مقام محترم رئیس جمهور نیست، زمانی که میخواست مردم را به سمت خود بکشاند و از حمایت آنها بهره برده و بر مسند قدرت بنشیند، وعده های دروغین بسیاری داد که نه تنها به آنها عمل نکرد، که بر عکس گفته هایش نیز رفتار کرد و بیش از پیش تیشه به ریشه ی انسانیت، تفکر، آزادی، اندیشه و هنر زد.


روحانی ادعا می کرد که از این پس وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی هیچگونه مخالفتی با هنرمندان و صاحبان قلم نخواهد داشت، اما از روزی که روی کار آمده تا کنون نه تنها همچنان با سانسور مواجه ایم بلکه هر روزه شاهد شنیدن اخباری دال بر حصر و حبس صاحبان قلم و پیروان اندیشه هستیم.

حسن روحانی رییس جمهوری ایران، در پاسخ به اعتراضات نویسندگان به عدم انجام وعده هایش و سلب آزادی بیانشان و در توجیه عملکرد خود در پی نقض حقوق آنها، در گزارش عملکرد ۱۰۰ روزه دولت خود گفته بود که "خیلی از نویسنده‌ها ممنوع القلم شده بودند ولی ما آن‌ها را به تصحیح القلم تبدیل کردیم"...!  که البته این گفته ی ایشان یکی از مصادیق بارز نقض حرفها و وعده هایش است.

وزیر ارشادِ دولت او نیز همچنین درباره ی افراد ممنوع‌ القلم میگوید: « ما لیست خاصی از افراد ممنوع‌ القلم نداریم، ولی به طور طبیعی افراد ضد انقلاب و کسانی که علیه انقلاب و نظام قلم می‌زنند و بدنام هم هستند مجوز انتشار در داخل کشور ندارند»

جنتی سال گذشته از ابلاغ نهادهای امنیتی درباره ممنوع القلم بودن برخی افراد خبر داده و در عین حال گفته بود که سیاست کلی این وزارتخانه برای صدور مجوز کتاب، محتوای آن است... و به جهت اینکه خطر تبلیغ بهاییت، وهابیت، مسیحیت و همچنین رمان‌های مبتذل و تفرقه‌انگیز که افکار ملت را تهدید می‌کند و دفع این خطر‌ها از وظایف مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، لیکن باید جو را کنترل کنیم و جلوی چاپ چنین آثاری را بگیریم.

بهمن ماه سال گذشته نیز، حسین نوری همدانی و ناصر مکارم شیرازی، دو تن از مراجع تقلید مقیم قم، به صدور مجوز وزارت ارشاد برای انتشار آلبومی که به گفته آن‌ها در آن یک زن آواز خوانده است، ( که البته آن آلبوم نیز تک خوانی نبود) اعتراض کرده و گفته بودند که جلوی آوازه‌ خوانی زنان را در ایران می‌گیرند و هیچ مجوزی به تکخوانی زنان داده نخواهد شد.
حال جالب است به این نکته اشاره شود که مگر تا کنون چنین امری در کشور رخ داده است که حال میخواهند جلویش را بگیرند؟!

اکنون، در پی اوضاع پیش رو و شرایط محدود و سختی که دولت برای موسیقی دانان، نویسندگان و روزنامه نگاران ایرانی به وجود آورده و عرصه را بیش از پیش برایشان تنگ کرده است، این قشر از جامعه در پی احقاق حقوق خود به دولت معترض اند و خواستار آزادی در بیان اندیشه شان، همانگونه که جناب رئیس جمهور وعده داده بود، هستند. ولیکن نه تنها صدایشان به جایی نمی رسد، بلکه کوچکترین اعتراضشان هم در نطفه خفه میشود... چرا که در سرزمین من تنها سکوت است که مجازات ندارد و اگر بخواهی کلمه ای بر زبان بیاوری سانسور میشوی... و اگر قدمی جلوتر برداری راهیِ ناکجا آباد اطلاعات و سپاه می شوی که معلوم نیست چه سر انجامی خواهی داشت... آنهم صرفن به جرم بیان اندیشه که گویا در جمهوری اسلامی و به طور اخص در دولت تدبیر و امید جناب روحانی، به مصداق قتل عمد تعبیر می شود...!

و این است موهبت زیستن آری... در زادگاه شیخِ ابودلقکِ کمانچه کِشِ فوری...!

 ( ندا امین )