۱۳۹۴ آبان ۶, چهارشنبه

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل: تروریسم باید مهار شود

به گفته ی نخست وزیر اسرائیل، برای ایجاد امید باید تروریسم را مهار و برای انجام این مهم باید فتنه انگیزی را متوقف کنیم.
220px-Benjamin_Netanyahu_portraitکیهان نوین: به گزارش خبرگزاری تایمز اسرائیل، در سومین هفته از موج جدید خشونت ها و عملیات کور تروریستی فلسطینیان علیه شهروندان اسرائیلی، وزیرخارجه آمریکا در تلاش برای پایان دادن به این تنش، با نخست وزیر اسرائیل دیدار کرد و از طرفین اسرائیلی – فلسطینی خواست به تحریکات و خشونت ها پایان دهند تا راهی بسوی حل بحران گشوده شود. نخست وزیر اسرائیل خطاب به رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا خاطرنشان کرد که “برای ایجاد امید، باید تروریسم را مهار کنیم و برای متوقف کردن تروریسم، باید فتنه انگیزی و آشوب انگیزی را متوقف سازیم.”
بنیامین نتانیاهو، روز پنجشنبه، بیست و دوم اکتبر ۲۰۱۵، در برلن، پایتخت آلمان، با جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا دیدار و گفتگو کرد و خطاب به وی اظهار کرد: “دیروز، روز سخت و دشواری بود. ما شاهد چهار حمله تروریستی بودیم. صبح امروز، با حمله ای آغاز شد که طی آن، دو تروریست سعی کردند کودکان دبستانی داخل یک اتوبوس را بقتل برسانند. هیچ شک و تردیدی وجود ندارد که این موج حملات، مستقیما ناشی و حاصل تحریکات و فتنه انگیزی هاست. آشوب و تحریکات از جانب حماس. فتنه انگیزی از جانب نهضت اسلامی در اسرائیل، و متاسفم که بگویم، تحریک و فتنه از جانب پرزیدنت عباس، و تشکیلات خودگردان فلسطینی.”
نخست وزیر اسرائیل با اشاره به برخی سخنان کذب رهبر فلسطینیان گفت: “فکر می کنم که وقت آن فرا رسیده است که جامعه بین المللی به روشنی به پرزیدنت عباس بگوید اشاعه کذب و دروغ در باره اسرائیل را متوقف کن. دروغ های مربوط به اینکه اسرائیل میخواهد شرایط و جو حاکم در تپه معبد مقدس را تغییر دهد، دروغ های مربوط به اینکه اسرائیل میخواهد مسجد الاقصی را از هم بگسلد، و دروغ در این زمینه که اسرائیل، فلسطینی ها را اعدام می کند. تمامی آنها دروغ محض است. ما نسبت به شرایط و جو حاکم، همچنان متعهد و مقید باقی خواهیم ماند. ما هستیم که از تمامی اماکن مقدس، حراست و پاسداری می کنیم. و اسرائیل سعی می کند همانند هر دموکراسی دیگر، از شهروندان خود در مقابله و رویاروئی به یک چنین حملات توجیه ناپذیر و بی رحمانه، حفاظت و حراست بعمل آورد.”
بنیامین نتانیاهو پیرامون مبارزه با تروریسم نیز تصریح کرد: “برای ایجاد امید، باید تروریسم را مهار کنیم. برای متوقف کردن تروریسم، باید فتنه انگیزی و آشوب انگیزی را متوقف سازیم. و فکر می کنم که وقت آن فرا رسیده است که جامعه بین المللی به عباس بگوید از فتنه و تحریک، دست بردارد، و او را پاسخگو و مسئول گفته ها و اعمالش بشمار آورد.”
جان کری که در برلین به سر می برد، روز پنجشنبه بعد از دیدار با بنیامین نتانیاهو، به خبرنگاران گفت که در ۲۴ ساعت گذشته تلفنی با ملک عبدالله پادشاه اردن و محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی نیز گفتگو کرده و قرار است تا آخر هفته با محمود عباس ملاقات کند. وزیر خارجه آمریکا برای یافتن راه حلی جهت پایان دادن به بحران خشونت بار در منطقه میان اسرائیل و فلسطینیان، به برلین سفر کرده است. وی همزمان از اسرائیل و فلسطینیان خواسته تا به موج خشونت‌های اخیر که به کشته و مجروح شدن شماری منجر شده، خاتمه دهند.
در همین زمینه قرار است وزیرخارجه آلمان در برلین بطور جداگانه با بنیامین نتانیاهو و جان کری دیدار کند و فدریکا موگرینی، مسئول دیپلماسی اتحادیه اروپا نیز با نتانیاهو و محمود عباس ملاقات نماید.
طی سه هفته اخیر، موج جدید تحرکات تروریستی کور و خشونت بار علیه شهروندان اسرائیلی و مردم کوچه بازار، با چاقوکشی، کوبیدن خودروها به صف عابران، تهدیدهای فیزیکی علیه عابران وارد مرحله ای جدید شده است.
http://keyhanenovin.com/1394/08/06/%D8%A8%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%85%DB%8C%D9%86-%D9%86%D8%AA%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%87%D9%88%D8%8C-%D9%86%D8%AE%D8%B3%D8%AA-%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D8%A6%DB%8C%D9%84-%D8%AA/

۱۳۹۴ آبان ۴, دوشنبه

افزایش شمار تلفات نظامیان ایران در پی ادامه دخالت جمهوری اسلامی در جنگ داخلی سوریه


به دنبال دخالت ایران به وسیله ی نیروهای سپاه پاسداران که در کنار ارتش سوریه در این جنگ داخلی مشارکت داشته اند، کشته شدن سه نظامی دیگر، نشان دهنده ی روند رو به گسترش حضور نظامی ایران در سوریه است.

 گزارش ها حاکی از آنند که تعداد کشته شدگان طی روزهای اخیر همچنان رو به افزایش است، به طوری که بر اساس خبرهای رسیده سه تن دیگر از نظامیان نیز به شمار کشته شدگان افزوده شدند.

آمار به دست رسیده بدین قرار میباشد: روز پنجشنبه 30 مهرماه، امین کریمی از پاسداران سپاه حفاظت انصار المهدی، روز شنبه دوم آبان ماه، روح الله عمادی... و یکشنبه سوم آبان ماه، سجاد طاهر نیا پاسدار اعزامی از گیلان، که به گفته ی مسئولین جمهوری اسلامی "به صورت داوطلبانه برای دفاع از حرم حضرت زینب و نبرد با تروریست‌ها به سوریه رفته بودند"، در جریان درگیری‌های اخیر در حلب کشته شدند.
همچنین ستوان سوم تکاور پاسدار محمد ظهیری، از استان خوزستان و مهدی علیدوست، از پرسنل ارشد لشکر عملیاتی سپاه استان قم  نیز از جمله کشته شدگان درگیری های اخیر هستد.
بر اساس آخرین گزارش ها به نقل از سایت مشرق، تعداد کشته شدگان طی دو هفته ی اخیر به 20 پاسدار در سوریه رسیده است.
نیز بر اساس گزارش هایی که پیشتر ارائه شده، سرهنگ فرشاد حسونی زاده، فرمانده سابق یگان ویژه سپاه پاسداران (تیپ صابرین) و همچنین سرهنگ حمید مختاربند، مسئول سابق ستاد تیپ یکم حضرت حجت اهواز که دو تن از مقامات ارشد سپاه پاسداران بودند، و نیزعارف حسینی و یارمحمد مردانی دو تن دیگر از پرسنل سپاه هم در جنگ سوریه به هلاکت رسیده بودند.
چند روز پیش از آن نیز سرتیپ پاسدار حسین همدانی، از عوامل اصلی سرکوب اعتراضات داخلی در ایران و جنگ داخلی سوریه، اطراف شهر حلب به هلاکت رسید، که بر اساس ادعای مقامات جمهوری اسلامی وی و یارانش در این جنگ داخلی حضور نداشتند و تنها مدافعانِ حرم (اماکن مقدسه شیعیان در دمشق) بودند، که البته این مکان در جایی واقع است که صدها کیلومتر دورتر از محل کشته شدن آنها می باشد.

در ادامه ی مطالب ذکر شده و گزارش ها ی ارائه شده مروری بر لیست تعدادی از پاسداران ارشد کشته شده در جنگ داخلی خواهیم داشت که به شرح ذیل است:

پاسدار سرتیپ حسین همدانی جانشین فرمانده سپاه در قرارگاه موسوم به امام حسین که از عوامل اصلی سرکوب قیام جنبش سبز مردم ایران در سال 88 بود
.
پاسدار احمد حیاری فرمانده گردان امام حسین سپاه پاسداران، سرهنگ پاسدار قاسم غریب جانشین فرمانده گردان تکاور از تیپ 1 سپاه موسوم به نینوا، پاسدار کریم غوابش عضو سپاه پاسداران، سرتیپ پاسدار حسین بادپا از لشگر 41 ثارالله، پاسدار رضا حاج کارگر بارزی.
پاسداران: محسن کمالی، جلال حبیب الله پور، هادی کجباف و روزبه هلیسایی، که این سه فرمانده ارشد سپاه به همراه 14 پاسدار دیگر به دست ارتش آزاد کشته شدند.
 همچنین پاسدارجبار دراویسی یکی از فرماندهان سپاه، پاسدار عبدالله اسکندری مدیر کل سابق بنیاد شهید و امور ایثارگران، سرتیپ دوم پاسدار اسماعیل حیدری، محمد جواد محمدی، محسن کمالی دهقان، مرتضی محمدی، احمد احمدی، عبدالصمد حسینی، رمضانعلی بخشی، هادی باغبانی، عباس کریمی و نیز سرتیپ پاسدار حسن شاطری که مامور مخفی رژیم ایران در سوریه بود، از جمله نظامیانی بودند که در ماههای اخیر به هلاکت رسیدند.
گزارش ارائه شده در حالی ست که جمهوری اسلامی همچنان دخالت خود در جنگ داخلی سوریه را تکذیب میکند، گو اینکه اخبار به دست آمده حاکی از آن است که تعداد زیادی از نظامیان ایران که به سوریه فرستاده شده اند به هلاکت رسیدند ولی دولت ایران کماکان از انتشار آمار دقیق این نظامیان خودداری می کند.

ندا امین

تداوم نقض حقوق بشر در ایران، طی هفته ای که گذشت

نقض حقوق بشر، تهدید و آزار و بازداشتِ دگراندیشان، و ایجاد محدودیت برای هنرمندان و نویسندگان همچنان ادامه دارد.

طی هفته ای که گذشت، نقض حقوق بشر در ایران همچون گذشته به طور گسترده ای ادامه داشت. گرچه گزارش پیش رو نمی تواند تمام موارد نقض حقوق بشر در ایران طی این مدت را در بر گیرد، چرا که بسیاری از اخبار به دلیل منابع محدود و مشکلات گزارشگر در ایران، تحت پوشش قرار نمی گیرند و برخی نیز به دلایل امنیتی مدتها بعد افشا می شوند، لیکن سعی بر آن است تا بر اساس اخبار موجود و منتشر شده، گزارشی از نقض حقوق انسانی در ایران ارائه دهیم.  
این گزارش به تفصیل، به مثالهای مختلفی از موارد نقض حقوق بشر به واسطه ی شکنجه، تنبیهات غیر انسانی، بی رحمانه و اهانت آمیز مانند شلاق زدن یا قطع عضو، مجازات اعدام و از آن جمله اعدامهای در ملاء عام، اعدام مجرمین نوجوان، نقض حقوق زنان، حقوق اقلیتها، عدم آزادی اجتماعات مسالمت آمیز و آزادی اندیشه و بیان، فقدان حق برخورداری از دادرسی عادلانه و معضلات ایجاد شده توسط جمهوری اسلامی در جامعه ی جهانی می پردازد.
اعدام دو نوجوان که هنگام جرم زیر 18 سال داشتند
فاطمه سالبهی که در سال ۱۳۸۸ و در سن ۱۷ سالگی به اتهام قتل همسرش بازداشت شده بود روز ۲۱ مهرماه پس از گذراندن شش سال حبس، در زندان عادل آباد شیراز اعدام شد. صمد ذهابی نیز به اتهام قتل یک چوپان در سن ۱۷ سالگی درکرمانشاه به دار آویخته شده است. گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل می‌گویند، مقام‌های قضایی جمهوری اسلامی به خانواده صمد ذهابی در خصوص اجرای حکم اعدام وی اطلاع و خبری نداده بودند. دبیر کل سازمان ملل متحد همچنین گفته است: اعدام این دو متهم نشانگر روند نگران کننده در جمهوری اسلامی است. بر اساس بیانیه دفتر دبیر کل سازمان ملل متحد، دست کم ۷۰۰ حکم اعدام در جمهوری اسلامی تنها در سال جاری میلادی به اجرا در آمده است.
بازداشت شش تن از فعالان مذهبی
شش تن در مناطق استان گلستان بازداشت شدند که دستکم ۳ تن از آنها از فعالان مذهبی اهل سنت هستند. عبدالرحیم گرگیج، عبدالحکیم گرگیج، جمعه گرگیج، محمد بلوچ، ابراهیم زرین به همراه یکی دیگر از ترکمن های شهرستان گنبد کاووس که اسم وی به دست نیامده، روز پنجشنبه ۲۳ مهر توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند. بر اساس خبرهای دریافتی، ماموران امنیتی برای بازداشت این افراد به خانه های آنها حمله کرده و بدون داشتن برگه قضایی آنها را با توهین و تحقیر برده اند و در برابر مقاومت خانواده، متوسل به تهدید با اسلحه شده اند. تا کنون از علت بازداشت و محل نگه داری آنها اطلاعاتی در دست نیست و این افراد پس از بازداشت هیچ تماسی با خانواده خود نداشته اند.
بازداشت مجدد دو زندانی سیاسی سابق (محمود عظیمی و فاطمه ضیایی آزاد) محمود عظیمی و همسر او توسط ماموران امنیتی بازداشت و به نقطه ای نامعلوم منتقل شده اند.
محروم کردن 24 هنرمند از فعالیت های هنری
ممنوع از کار شدن بیش از ۲۴ چهره موسیقی که ممنوعیت فعالیت این خوانندگان طی نامه هایی به آنها ابلاغ شده است. روز 26 مهر ماه، در نامه‌ای که در اختیار برخی خواننده‌ها قرار گرفته “همکاری با سایت رادیو جوان، پخش کلیپ در شبکه‌های ماهواره‌ای، برخی تخلفات در کنسرت‌های خارج از کشور” به عنوان “دلایل ممنوعیت این خواننده‌ها از فعالیت هنری شان عنوان شده است.”
از جمله هنرمندان ممنوع از کار شده عبارتند از: فرزاد فرزین، شهرام شکوهی، سیروان و زانیار خسروی، سعید مدرس و رضا صادقی به دلیل انتشار آثارشان در سایت رادیو جوان و پخش ویدئو کلیپ های شان در شبکه های ماهواره ای. محسن یگانه به خاطر “برخی تخلفات در کنسرت کانادا” و انتشار آثارش در سایت رادیو جوان”. مهدی مدرس به دلیل پخش ویدئو کلیپ در شبکه های ماهواره ای و محسن چاوشی به دلیل انتشار آثارش در سایت رادیو جوان”. سایت اعتماد ملی گزارش داده است که خوانندگانی چون احسان خواجه امیری، علی لهراسبی، گروه چارتار، همایون شجریان و حافظ ناظری هم از دیگر چهره‌هایی هستند که فعلا ممنوع‌ ازکار شده‌اند. خبر ممنوعیت فعالیت برخی از خوانندگان به دلیل انتشار آثارشان در رادیو جوان پس از آن منتشر می شود که سایت روزآنلاین از بازداشت دو تن از ادمین های سایت رادیو جوان در تهران خبر داده بود. به نوشته این سایت عصر روز شنبه 25 مهر ماه دو تن از ادمین‌های اصلی سایت “رادیو جوان” در تهران بازداشت شدند.
افزایش تعداد نوزادان بی سر پناه
بر اساس گزارش رییس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در روز 26 مهرماه، آمار به دنیا آمدن نوزدان کارتن‌خواب معتاد به شدت افزایش یافته، به طوری که طی هفته ی گذشته، از تولد ۳ تا ۴ نوزاد معتاد در هر ماه، به ۲ تولد در هر روز رسیده است.
اعلام وضعیت زندانی امنیتی که در بی خبری رسانه ای نگه داشته شده است
26 مهر ماه، آخرین و تنها خبری که از یک زندانی امنیتی که سالها در بی خبری رسانه ای نگه داشته شده بود به دست آمد که بدین قرار است: فرید آزموده که در خرداد ماه ۱۳۹۰ بازداشت و از سوی دادگاه نظامی به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده است، هم اینک در زندان رجایی شهر کرج و همچنان در بی خبری رسانه ای نگهداری می شود. اتهام وی ارتباط با سازمان مجاهدین خلق و چاپ آرم این سازمان بر روی تی شرت بوده و متهم به جاسوسی و پس از آن از سوی دادگاه نظامی به پنج سال حبس در استان البرز محکوم شد. یک منبع مطلع گفته است که قریب به دوسال از دوران بازداشت موقت آقای آزموده در پرونده اش محاسبه نشده است، به گفته این منبع پس از بازداشت وی، مامورین همه وسایل الکترونیکی، سی دی ها ، قاب عکس های شخصی، مدارک شناسایی و بانکی او را با خودشان بردند. وی مدت زیادی را در سلول های انفرادی سپری کرده و اتهام وی که در ابتدا ارتباط و همکاری با سازمان مجاهدین خلق از طریق چاپ آرم این سازمان بر روی تی شرت و لباس و نگهداری ماهواره و تجهیزات ممنوع بود درطی مدت زمان رسیدگی به پرونده و بر پایه اعترافات اجباری به اتهام جاسوسی تبدیل شد. در طول دوران بازجویی، وی تهدید شده بود که اگر اتهاماتی را که به او دیکته شده نپذیرد برای همیشه در آن سلول باقی خواهد ماند. بر پایه اعترافاتی که تحت فشار گرفته شده بود او را به مدت پنج سال زندان در تبعید به جرم جاسوسی متهم کردند. فرید آزموده پس از پایان بازجویی و انفرادی های طولانی به سالن ۱۲ زندان رجایی شهر منتقل شد و هم اکنون در بند ۱۲ زندان رجایی شهر در حال گذراندان دوران محکومیتش است.
مصادره ی اموال یک شهروند بهایی به خاطر دیانتش
در ادامه تهدید و آزار شهروندان بهایی در ایران که تنها به دلیل دیانت آنها صورت می گیرد، 26 مهر ماه، یکشنیه ی هفته گذشته ۵۰ هکتار از زمینهای کشاورزی و دامداری ضیاء الله متعارفی، شهروند بهائی ۶۵ ساله سمنانی که از سال ۶۱ در این منطقه در حال کار است به حکم دادگاه سمنان و با حضور نیروهایی از وزارت جهاد کشاورزی، دادستانی و نهادهای امنیتی مصادره شد و برای او جمعا ۳۵۵۲ متر مربع باقی ماند که آنهم به گفته خود او و با توجه به پراکندگی زمینها قابل کار و استفاده به صورت کامل نیست. متعارفی همچنین از ارجاع و نامه خود به دفتر علی یونسی، مشاور حسن روحانی گفت و اعلام کرد که این نامه به وزارت جهاد کشاورزی ارجاع شده، اما کسانی در این وزارت خانه به افرادی که پیگیر مسئله بوده اند گفته اند که پرونده سیاسی است و کسی نباید دخالت کند.
عدم برگزاری دادگاه 7 زندانی عقیدتی اهل سنت و بلاتکلیفی آنها
روز دوشنبه 27مهر، داود عبداللهی و کامران شیخه دو هموطن مهابادیِ اهل سنت به شعبه بیست و هشت بیدادگاه رژیم، نزد قاضی دژخیم محمد مقیسه فراخوانده شدند که بار دیگر به ‌دلیل نیامدن وکلای تسخیری، دادگاه برگزار نشد. این در حالی ست که نزدیک به هفت سال از بلاتکلیفی‌ آنها می‌گذرد.
این دو هموطن به همراه 5 زندانی اهل سنت دیگر، ماموستا فرهاد سلیمی، انور خضری، خسرو بشارت، قاسم ابسته و ایوب کریمی از سال 88 تا کنون در بلاتکلیفی به‌سر می‌برند.
بازداشت یک شهروند ایرانی- آمریکایی توسط سپاه
27 مهر ماه، سیامک نمازی، از بنیان‌ گذاران و چهره‌های پشت‌ پرده‌ی “شورای ملی ایرانیان امریکا” (نایاک) با هجوم نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران به منزل خانوادگی‌اش در تهران بازداشت و به بند دو-الف زندان اوین منتقل شد. اطلاعات سپاه هم‌چنین با در اختیار گرفتن کنترل ایمیل این شهروند ایرانی- امریکایی، تلاش کرده از طریق فرستادن فایل‌های آلوده و لینک‌های مشکوک، آدرس ایمیل هم‌کاران و دوستان وی را نیز هک کند.
انحلال دادگاه یک زندانی سیاسی با یک تماس تلفن
دوشنبه ۲۷ مهر جلسه دادگاه امیر امیرقلی، زندانی سیاسی بند هشت زندان اوین در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست صلواتی و با حضور وکیل وی آقای نعمت احمدی برگزار شد و با عدم اتمام دادرسی، جلسه بعدی دادگاه به روز دیگری موکول شد. بنا بر همین گزارش در میانه جلسه دادگاه به رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران تلفنی زده شد و پس از آن صلواتی رئیس شعبه ادامه دادرسی را به روز دیگری موکول کرد. لازم به ذکر است که روز بعدی جلسه دادگاه هنوز مشخص نشده است. امیر امیرقلی فعال دانشجویی سابق در تاریخ ۱۰ آذرماه سال گذشته بازداشت شد و حدود دو ماه در انفرادی های بند ۲۰۹ اوین و تحت بازجویی بود و پس از پایان بازجویی ها به بند هشت زندان اوین منتقل شد. اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور، فعالیت تبلیغی علیه نظام، توهین به مقدسات و توهین به رهبری اتهاماتی بود که از سوی بازپرس ناصری در شعبه ۶ بازپرسی دادسرای اوین به وی تفهیم شد.
وخامت اوضاع جسمی زندانیان به دلیل عدم رسیدگی مسئولین زندان ها
زندانی بند هفت زندان اوین علیرضا گلی پور، به دلیل بیماری قلبی به بیمارستان منتقل شد. علیرضا گلی پور، زندانی بند هفت زندان اوین دچار ناراحتی قلبی و تنفسی شده و سحرگاه روز دوشنبه، 27 مهر توسط ماموران امنیتی وزارت اطلاعات به بیمارستان قمر بنی هاشم منتقل شد. گفتنی است که پیشتر اخباری مبتنی بر امتناع مسئولان زندان اوین از انتقال علیرضا گلی پور به مراکز درمانی جهت مداوا منتشر شده بود. لازم به یادآوری است که تعداد زیادی از زندانیان سیاسی- امنیتی هم اینک بر خلاف اصل تفکیک جرائم و با کمترین امکانات در بند هفت و هشت زندان اوین نگهداری می شوند.
تایید حکم چهار سال حبس برای یک زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین
روز دو شنبه، 27 مهر، دادگاه تجدیدنظر، حکم چهار سال حبس برای زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، مجید متین را تائید و وی را به بند هشت برای گذراندن حبس منتقل کردند. حکم چهار ساله زندانی سیاسی مجید متین محبوس در بند هشت زندان اوین در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران تائید شد. زندانی سیاسی “مجید متین” به اتهام اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی به چهار سال حبس محکوم شده و برای اجرای حکم به زندان اوین و بند هشت منتقل شده بود.
اعتصاب غذای یک زندانی سیاسی در اعتراض به عدم رسیدگی مسئولین به پرونده اش
زندانی بند هفت زندان اوین، امید زارعی نژاد در اعتراض به وضعیت پرونده و عدم آزادی اعلام اعتصاب غذا کرد. این زندانی که از موعد آزادی اش یک سال می گذرد، به دلیل یک پرونده مفتوح تبلیغ علیه نظام در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب و همچنین عجز از پرداخت جریمه، کماکان در زندان باقی مانده است. آقای زارعی نژاد این جریمه مالی را ناعادلانه خوانده و در اعتراض به عدم آزادی اش، از روز دوشنبه 27 مهر ماه اعلام اعتصاب غذا کرده است. امید زارعی نژاد در سال ۱۳۹۰ بازداشت و از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به اتهام همکاری با بیگانگان به سه سال حبس محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدید نظر نیز عینا تایید شد، وی در جریان اتفاقات حمله به بند ۳۵۰ موسوم به پنجشنبه سیاه در ۲۸ فرردین ماه سال ۹۳ نیز مجددا تحت تعقیب قرار گرفت و به سه ماه حبس محکوم شد. این زندانی هم اینک در بند هفت زندان اوین به دلیل عجز از پرداخت جریمه مالی در زندان است.
اقدام به مداوای زندانی سیاسی با بستن دست و پای وی به تخت بیمارستان
نرگس محمدی از ۱۵ اردیبهشت به بیمارستان منتقل شده و در حالی که دست و پای او را به تخت بسته‌اند، دست‌کم سه بار دچار تشنج شدید شده است. یک مأمور زن به‌صورت ۲۴ ساعته در کنار تخت او حضور دارد. دو مأمور نیز در بیرون اتاق از ملاقات‌ دوستان او با وی جلوگیری می‌کنند. عبدالکریم لاهیجی، رئیس فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر، اقدامِ غیرانسانیِ بستن خانم محمدی به تخت بیمارستان و تداوم آزار قضایی و نقض حقوق او را محکوم کرده و دلیل این رفتار وحشیانه ی رژیم را فقط به قصد مجازات او و خانواده‌اش به خاطر فعالیت های حقوق بشری او می داند.
جرالد استابروک، دبیر کل سازمان جهانی مبارزه با شکنجه نیز در این باره گفته است: دولت‌مردان ایران باید به رفتارِ ظالمانه و تحقیرآمیز با خانم محمدی پایان دهند.
برگزاری دادگاه برای روزنامه ای به اتهام تبلیغ علیه نظام
دادگاه مطبوعات، روزنامه روزان را به اتهام تبلیغ علیه نظام و نقل مطالب گروه‌های منحرف مجرم شناخت و مستحق تخفیف ندانست. علی اکبر کسائیان، سخنگوی هیأت منصفه دادگاه مطبوعات درباره نتیجه دادگاه روزنامه روزان که صبح یکشنبه ۲۶ مهر به ریاست قاضی کشکولی در شعبه دادگاه کیفری استان تهران برگزار شد گفت: اعضای هیأت منصفه به اتفاق آرا روزنامه روزان را مجرم دانستند. این روزنامه به دلیل مجرم شناخته شدن در هر چهار اتهام وارده مستحق تخفیف حکم نشد. «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «نقل مطالب گروه‌های منحرف»، «نشر مطالب خلاف واقع» و همچنین «انتشار مطالب خلاف موازین اسلامی» اتهاماتی است که به روزنامه روزان وارد شده است.
اعتصاب غذای زندانی سیاسی تبعیدی در اعتراض به عدم رسیدگی مسئولان به پرونده اش
محمدامين عبدالهي، زنداني سياسي تبعيدي كه از پنجم مهرماه در زندان طبس و در اعتراض به عدم موافقت مسئولان با خواسته هایش دست به اعتصاب غذا زد، چهارشنبه ٢٩ مهرماه در حالی بیستمين روز اعتصاب غذاي خود را پشت سر مي گذارد كه به گفته زنداني به لحاظ جسمي بسيار ضعيف و كم توان شده و به خاطر شرايط تبعيد مضاعف و دوري از خانواده از روحيه نامناسبي برخوردار است.
عبدالهي در اعتراض به عدم توجه مسئولان زندان به درخواست هاي مكررش مبنی بر انتقال به محل سکونت (شهرستان بوکان)، اعطای تسهیلات مرخصی یا موافقت با آزادی مشروط دست به اعتصاب غذا زد كه یک روز بعد از آن به زندان مركزي بيرجند منتقل شد و تاكنون اعتصاب غذاي اين زنداني كرد ادامه دارد.
تایید حکم حبس ابد برای یک زندانی عقیدتی سیاسی
روز چهارشنبه 29 مهرماه، وحید جعفری، توسط صلواتی قاضی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به چهار ماه حبس تعزیری محکوم شده و به بند هشت زندان اوین برای تحمل حبس منتقل شد. گفتنی است اتهام وحید جعفری فعالیت تبلیغی علیه نظام بوده است. بند هشت در حال حاضر یکی از بدترین بندهای زندان اوین است که تعداد زیادی از زندانیان سیاسی و عقیدتی بر خلاف اصل تفکیک جرائم و در ازدحام و بدون کمترین امکانات در آن نگهداری می شوند.
اعدامها
طی هفته ای که گذشت،دست کم 14 نفر در شهرهای مختلف ایران اعدام شدند، که برخی گزارش ها حاکی از عدم تکمیل پروسۀ دادرسی عادلانۀ آنها حکایت داشت. تعداد دقیق و مشخصات اعدامی ها در دست تنظیم است. لازم به ذکر است؛ جمهوری اسلامی ایران پس از چین، رتبه بالای صدور و اجرای احکام اعدام در جهان را دارا می باشد.

مروری بر اخبار مهم ایران در هفته ای که گذشت

در مجلۀ هفتگی «تایمز اسرائیل به فارسی»، گزارش های مربوط به ایران که طی هفتۀ گذشته در رسانه ها و شبکه های اجتماعی مورد بحث واقع شده، بازخوانی می شود.

*احمد جنتی، عضو خبرگان رهبری و دبیر نهاد انتصابی شورای نگهبان، روز جمعه 24 مهرماه، خواستار پایان بحث درباره برجام شده و عنوان کرد اگر تحریم‌ها لغو نشود، توافق اتمی به کلی بی‌فایده بوده است. او همچنین خواستار مقاومت دولت شد تا پس از برجام درخواست‌هایی مانند تساوی حقوق زنان و مردان و توقف حکم قصاص مطرح نشود.
دبیر شورای نگهبان توافق اتمی را برای طرف‌های مذاکره کننده با ایران یک موفقیت و گام اول دانست و گفت اگر در مقابلشان مقاومت نشود “سراغ موضوعات دیگر می‌روند و خواهند گفت که اسرائیل را به رسمیت بشناسید، حقوق زن و مرد را مساوی کنید، حکم قصاص را بردارید، ازدواج هم‌جنسان را تأیید کنید و ارتباط خود را با حزب‌الله لبنان و سوریه و عراق قطع کنید.” آقای جنتی در عین حال توضیح داد که برخی به اشتباه فکر می‌کنند توافق اتمی در مجلس به تصویب رسیده درحالی که متن مصوب مجلس و مورد تایید شورای نگهبان “در حاشیه برجام” بود و به ” اقدامات متقابل و متناسب در مقابل آمریکایی‌ها” اختصاص داشت. به گفته او متن توافق اتمی در شورای عالی امنیت ملی تایید شده اما هنوز به امضا و تأیید رهبری نرسیده است.
*وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن ادعای واهیِ “احترام به حقوق بشر در ایران” توسط رژیم اسلامی، گزارش وزارت خارجه آمریکا از نقض حقوق مذاهب در ایران را رد کرده و آن را فاقد اعتبار و سیاسی نامید.
مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران 24 مهر، در واکنش به گزارش وزارت خارجه آمریکا در مورد آزادی مذهب گفت: این گونه گزارش‌ها با هدف دستیابی به اهداف و اغراض سیاسی تهیه و تنظیم گردیده و فاقد اعتبار و وجاهت قانونی است. افخم همچنین عنوان کرد که گزارش منتشر شده در راستای “سیاست‌های مداخله جویانه آمریکا و تلاش برای ایجاد تفرقه مذهبی و دینی در ایران است.
این مقام وزارت امور خارجه ایران تاکید کرد که اقلیت‌های دینی به رسمیت شناخته شده در قانون اساسی ایران در انجام مراسم دینی خود آزادند و سایر اقلیت‌ها هم که در قانون شناسایی نشده‌اند مانند سایرین “از کلیه حقوق شهروندی” برخوردار هستند.
*باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، روز جمعه ۲۴ مهرماه در واکنش به آزمایش موشکی تهران گفته است، به رغم توافق هسته‌ای شش قدرت جهانی با جمهوری اسلامی، واشینگتن از طریق جامعه بین المللی به اعمال فشار بر تهران ادامه خواهد داد. وی همچنین هشدار داده است که رفتار بد جمهوری اسلامی در منطقه و جهان برای این کشور هزینه خواهد داشت.
*سخنگوی ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده روز جمعه، ۲۴ مهر، علیرغم تکذیب مکرر مقامات ایرانی از حضور نیروهای مسلح این کشور در سوریه گفت که نشانه‌های روشنی از حضور نیروهای ایرانی در سوریه در دست است. در همین حال، روز جمعه یکی دیگر از مقام‌های آمریکایی گفت که تا حدود دو هزار نیروی ایرانی و مورد حمایت ایران هم‌اینک در عملیات حلب به ارتش سوریه کمک می‌کنند.
این مقام آمریکایی که نخواسته نامش فاش شود به این خبرگزاری گفته‌ است که نیروهای مورد اشاره او متشکل‌اند از نیروهای ویژه سپاه قدس و گروه‌های نیابتی مورد حمایت مالی ایران، و افراد حزب‌الله لبنان. این مقام آمریکایی در ادامه گفت که این نیروها در جنوب شرق حلب جبهه جدیدی را علیه مخالفان بشار اسد گشوده‌اند و عملیات آنها با ارتش سوریه و روسیه هماهنگ شده‌ است. وی همچنین افزود همکاری نظامی ایران و روسیه در سوریه به دیداری بازمی‌گردد که سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، در ماه اوت از مسکو داشت. انتشار این خبرها و همچنین تأکید دوباره مقام‌های آمریکایی بر حضور نیروهای ایرانی در سوریه در حالی صورت می‌گیرد که مقام‌های جمهوری اسلامی همواره این امر را تکذیب می‌کنند و می‌گویند که نیروهای ایرانی در سوریه تنها نقش «مستشاری» دارند.
*انتشار نامه بابک زنجانی به اعضای مجلس که پیشتر نوشته شد و روز جمعه 24مهر بخشی از آن منتشر شده است گوشه ‌ای از دزدیها و غارتگریهای سپاه پاسداران و سایر ارگانهای جمهوری اسلامی را برملا کرده است. بابک زنجانی در این نامه گفته که به قرارگاه خاتم‌الانبیا سپاه پاسداران بیش از ۲۰۰ میلیون یورو قرض داده و هنوز 30 میلیون یورو از این قرارگاه طلبکار است. وی در این نامه همچنین مدعی شد که از سال ۸۸ تا ۹۰ با نصب سیستمی در چند بانک ایران، دو و نیم میلیارد یورو را به خارج از کشور منتقل و به ازای هر یورو ۱۲۰۰ تومان دریافت کرده، اما درنهایت همه این مبلغ را در داخل کشور سرمایه‌گذاری کرده است. بابک زنجانی در این نامه مدعی شده است که از سال ۸۸ تا ۹۰ برای چند بانک ایرانی سیستمی را نصب کرده و روزانه ۳۰۰ حواله و جمعاً ۳۶ هزار حواله ارزی ارسال کرده است. وی همچنین اعلام کرد که با این سیستم دو میلیون و ۵۰۰ هزار یورو را منتقل و به ازای هر یورو ۱۲۰۰ تومان دریافت کرده که همه این مبلغ را در کشور سرمایه‌گذاری کرده است. وی در نامه خود که نثری ازهم‌گسیخته و مبهم دارد اشاره‌ای به جزئیات و نحوه کار این سیستم بانکی نکرده است. بر اساس گزارش‌ها، بابک زنجانی در دور زدن تحریم‌های غرب علیه ایران و انتقال پول از ایران به خارج از کشور در دولت محمود احمدی‌نژاد نقش داشته است. بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران، بارها بابک زنجانی را متهم کرده است که با همکاری چند وزیر و رئیس کل بانک مرکزی در دولت گذشته، دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار دریافت و به حساب بانک جعلی خود در مالزی واریز کرده که در ‌‌‌‌نهایت این پول از بین رفته است.
*وزیر خارجه آمریکا می‌گوید واشنگتن در صورت عدم پایبندی ایران به برجام با تحریم‌ و ابزارهای دیگر پاسخ می‌دهد. جان کری، وزیر خارجه آمریکا، اظهارات خود در 25 مهر در دانشگاه ایندیانا را به صورت یادداشتی در وبگاه رسمی وزارت خارجه این کشور منتشر کرده است. کری در بخشی از این یادداشت نوشته در صورتی که ایران به برجام پایبند نماند، واشنگتن با وضع دوباره تحریم‌ها یا از طریق ابزارهای دیگر به آن پاسخ خواهد داد.
*روز 25 مهر، نشست مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ در تهران برگزار شد. در حالیکه مقام‌های ایرانی محور اصلی این نشست را اجرای توافق هسته ای اعلام کرده بودند، بررسی بحران سوریه اصلی‌ترین موضوع مورد بحث در این نشست بود. فرانک اشتان مایر، وزیر امورخارجه آلمان که به منظور شرکت در این نشست به ایران سفر کرده بود، از تهران خواست که نفوذ خود بر دمشق را به منظور پایان دادن به بحران سوریه به کار بگیرد. اشتان مایر در نشست مشترک با وزیر امورخارجه ایران تجزیه سوریه را اجتناب ناپذیر دانست. وزیر امور خارجه آلمان حل بحران سوریه را در گرو مشارکت تمام طرف‌های درگیر و کشورهای منطقه دانست و اعلام کرد که برای ادامه رایزنی‌ها به عربستان سعودی خواهد رفت. او در این باره گفت: ایران باید نقش سازنده خود در سوریه را ایفاء کند و بدون ایران ما در سوریه به نتیجه ای نمی‌رسیم. وزیر خارجه آلمان گفت که شروع فرایند سیاسی برای حل بحران سوریه باید هرچه سریع‌تر آغاز شود.
*روز یکشنبه 26 مهر، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در بخشی از سخنان خود در نشست مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ به حکم صادره علیه جیسون رضائیان روزنامه‌ نگار واشنگتن پست پرداخت و در این باره گفت: “در خصوص جیسون رضاییان، در حال تلاش هستیم این موضوع را از بعد بشردوستانه بررسی کنیم. اتهامات واردشده به وی بسیار جدی هستند اما تلاش داریم با در نظرگرفتن بعد بشردوستانه آن را حل کنیم”. لازم به ذکر است، در تاریخ ۳۰ تیرماه ۱۳۹۳، جیسون رضاییان خبرنگار واشنگتن پست در تهران، که دارای ملیت ایرانی و آمریکایی است، در منزل خود از سوی نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بازداشت شد و تا کنون در زندان است.
*یکشنبه 26 مهر، مهدی کیایی، مدیرکل فرهنگی و روابط عمومی مجلس شورای اسلامی، در نامه‌ای خطاب به حسین شریعتمداری، مدیر مسئول، نوشت که مطالب روزنامه کیهان در مورد طرح برجام، «به دودستگی‌ها در کشور در این زمینه دامن می‌زند.» مهدی کیایی، هم‌چنین در این نامه، روزنامه کیهان را به استفاده از کلمات سخیف، اقدام به تهمت، تخریب و افتراء، و دستپاچگی و تحلیل نادرست متهم کرده و از بی‌اطلاعی مسئولین روزنامه از امور کشورسخن گفت. نامه‌ اعتراضی هیئت رئیسه ی مجلس که از طریق روابط عمومی این نهاد به کیهان ارسال شده، روز یکشنبه ۲۶ مهر در این روزنامه به چاپ رسیده است. نامه مدیر روابط عمومی مجلس به روزنامه کیهان، به نحوه ی پوشش اخبار مربوط به تصویب طرح «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» مربوط می‌شود. روزنامه کیهان نیز همراه با این نامه جوابیه ی خود را منتشر کرده و گفته ‌است که مجلس به جای پاسخ مستند، اتهامات ناروا به این روزنامه زده‌است.
*کشته شدن 14 نظامی ایرانی در جنگ سوریه، تعداد کشته‌های خوزستانی سپاه در سوریه به ۱۴ تن رسید. به تازگی دو فرمانده دیگر سپاه از این استان به نام‌های فرشاد حسونی زاده (چلداوی) و حمید (مجید) مختاربند در سوریه کشته شدند.‎
رسانه‌های ایران همچون موارد قبلی بر حضور نادر حمید دیلمی در “عملیات مستشاری” تاکید کرده و وبسایت مشرق نوشته که او برای سازماندهی نیروهای مدافع حرم درحال انجام وظیفه بود.
روز دوشنبه نیز اعلام شد مسلم خیزاب، که سال‌ها مسئولیت یک گردان از لشکر ۱۴ امام حسین سپاه را در اختیار داشت، در حال ماموریت مستشاری در سوریه کشته شد.
ایران که نظامیان خود در سوریه را “مدافعان حرم حضرت زینب” می‌خواند، 28 مهرماه مجددا اعلام کرد پاسداران ایرانی تنها به عنوان مستشار و مشاور نظامی در سوریه حضور دارند.
*در پی اختلال در سرعت و قطع ارتباط اپلیکشین تلگرام در ایران، موسس این شبکه پیام‌رسان اعلام کرد که درخواست ایران برای جاسوسی از شهروندان را رد کرده است.
پاول دورف روز سه‌شنبه 20 اکتبر برابر با 29 مهر ماه در توئیتر خود نوشت که مقامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران از تلگرام خواسته‌اند تا جاسوسی از شهروندان با استفاده از این پیام رسان ممکن شود، اما تلگرام با این درخواست مخالفت کرده و اعلام نموده که کمکی در این زمینه به آنها نخواهد کرد.
یک مرکز وابسته به سپاه پاسداران از امکانات تلگرام ابراز نگرانی کرده و در گزارش خود از راه اندازی گروه‌هایی در تلگرام توسط آنچه “گروه‌های معاند جمهوری اسلامی در راستای نفوذ دشمنان” خوانده، سخن گفته است.
*نماینده روسیه در سازمان ملل‌متحد روز پنجشنبه 30 مهر گفت: شورای امنیت قرار است برای بررسی جزییات فنی آزمایش موشکی رژیم ایران تشکیل جلسه دهد. آمریکا و همتایان اروپایی آن انگلستان، فرانسه و آلمان می‌گویند آزمایش موشکی رژیم ایران تحریمهای سازمان ملل‌متحد را نقض کرده است. آنها از کمیته نظارت بر تحریم رژیم ایران در سازمان ملل خواسته‌اند که در این باره اقدام کند.
به گزارش خبرگزاری رویتر ویتالی چورکین نمایند روسیه در سازمان ملل‌متحد در این باره گفت: این موضوع باید با احتیاط و با در نظر گرفتن جزییات فنی و شرایط سیاسی ارزیابی شود.
خبرگزاری رویتر روز بعد به‌ نقل از منابع دیپلوماتیک گفت ممکن است تعدادی از شخصیتهای حقیقی و حقوقی وابسته به رژیم ایران به‌خاطر آزمایش موشکی و نقض قطعنامه‌های شورای امنیت به فهرست تحریمهای ملل‌متحد اضافه شوند.
*به گزارش العربیه، 30مهر، عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان گفت: رژیم ایران شبه‌ نظامیان حزب‌الله و دیگر شبه‌نظامیان را وارد سوریه کرده تا از رژیم اسد حمایت کنند. عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان سعودی در وین گفت: رژیم ایران بخشی از مشکل در سوریه است و نمی‌بایست بخشی از راه‌حل باشد.
و در آخر اینکه، جمعه 1آبان ماه 94 در وین، با هدف گفتگو بر سر بحران سوریه دیداری چهارجانبه میان وزرای خارجه آمریکا، روسیه، ترکیه و عربستان سعودی برگزار خواهد شد.
عادل الجبیر تأکید کرد دخالت روسیه در سوریه بسیار خطرناک است. رژیم ایران جنگ‌طلب است که حزب الله لبنان و دیگر شبه‌ نظامیان را به سوریه آورده تا از اسد به‌عنوان علت گسترش داعش در این کشور حمایت کند.

ندا امین_ نویسنده ی تایمز اسرائیل http://fa.timesofisrael.com/889192-2/

۱۳۹۴ آبان ۱, جمعه

تاکید رهبر جمهوری اسلامی بر اجرای فتوای قتل سلمان رشدی

خامنه‌ای روز سه شنبه ۲۸ مهر ماه در سایت خود بر اجرای فتوای قتل سلمان رشدی، نویسنده انگلیسی هندی تبار تاکید کرده و گفته است: حتی اگر این اقدام به بهای تخریب مناسبات بین‌المللی جمهوری اسلامی تمام شود.
indexکیهان نوین: این اقدام خامنه‌ای در سالگرد صدور فتوای قتل رشدی توسط خمینی در سال ۱۳۶۷ صورت گرفته است.
سایت خامنه‌ای متن سخنانی از وی که سه روز پس از صدور فتوای قتل رشدی ایراد شده بود را درج کرده که از جمله می گوید:..احکم امام که تمام نمی‌شود، این بدبختی که خودش را در این دردسر انداخت، چاره‌ای جز مردن ندارد.
http://keyhanenovin.com/1394/07/29/%D8%AA%D8%A7%DA%A9%DB%8C%D8%AF-%D8%B1%D9%87%D8%A8%D8%B1-%D8%AC%D9%85%D9%87%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D8%A8%D8%B1-%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%81%D8%AA%D9%88%D8%A7/

۱۳۹۴ مهر ۳۰, پنجشنبه

استقبال جمهوری اسلامی ایران از نتیجه انتخابات کانادا

ایران از شکست حزب محافظه کار حاکم کانادا که مواضعی علیه نقض حقوق بشر توسط رژیم تهران داشت، استقبال نمود.

جمهوری اسلامی ایران از شکست حزب محافظه کار حاکم کانادا که مواضعی علیه رژیم تهران داشت، استقبال نمود. حزب لیبرال کانادا با بدست آوردن بیشترین رای به رهبری جاستین ترودو به پیروزی رسیده و محافظه کاران را پس از 9 سال از قدرت برکنار کردند. 

به گزارش خبرگزاری ایرنا، مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز سه‌شنبه ۲۸ مهر، ضمن استقبال از شکست حزب حاکم محافظه کار کانادا که مواضع تندی علیه نقض حقوق بشر در ایران داشت، ادعا کرد که تهران به رأی و انتخاب مردم کانادا احترام می‌گذارد.
این مقام ارشد دولت ایران که پیشتر از بیانیه وزارت خارجه کانادا در خصوص نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی ایران ابراز تاسف کرده و اظهار داشته بود که تداوم مواضع افراطی حزب حاکم کانادا در برابر جمهوری اسلامی از هیچ مبنای منطقی برخوردار نیست، از کنار رفتن این حزب ابراز خوشحالی کرد.
بر اساس ادعای سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، “دولت محافظه کار کانادا با تبعیت از مواضع رژیم صهیونیستی (اسرائیل)، با شتاب به سوی انزوای خودخواسته در جامعه بین‌المللی و حتی در بین نزدیکترین شرکای سنتی‌اش حرکت کرد.”
لازم به ذکر است؛ دولت محافظه کار استیون هارپر که رابطه خوبی با جمهوری اسلامی نداشت، در سپتامبر ۲۰۱۲ توسط جان برد، وزیر امور خارجه کانادا با انتشار بیانیه ای، ضمن اعلام تعطیلی سفارت کانادا در تهران، دیپلمات های ایرانی را عناصری نامطلوب اعلام کرده و دست به اخراج آنها زد. دولت کانادا، در مورد موضوع اتمی، وضعیت حقوق بشر و همچنین بحث حمایت رژیم تهران از تروریسم، مواضع سرسختانه ای داشت.
بر اساس گزارش ها، پیروزی حزب لیبرال کانادا پس از 9 سال بر سر قدرت بودن محافظه کاران با افزایش مشارکت مردم میسر شد که از ابتدای دهه ی نود میلادی بی سابقه بود و از این نظر حائز اهمیت است که آنها در انتخابات 2011 تنها 38 از 338 کرسی مجلس عوام را بدست آورده بودند، در حالی که اکنون 170 نماینده برای تشکیل دولت مستقل دارند.
جاستین ترودو ۴۳ ساله و فرزند پیر ترودو، نخست وزیر پیشین کانادا است که حدود پانزده سال بطور متناوب نخست وزیر آن کشور بود.
به گزارش خبر گزاری رویترز، حزب لیبرال کانادا اکثریت پارلمان را به دست آورد و این نقطه عطفی از نظر کسب بیشترین کرسی های مجلس در قیاس بین دو دوره انتخابات است، چرا که قبل از این انتخابات، حزب لیبرال با فاصله زیادی از نظر تعداد کرسی ها سومین حزب در پارلمان بود.
دو نامزد ایرانی تبار از حزب لیبرال، به نام‌های مجید جوهری و علی احساسی نیز با پیروزی در این انتخابات وارد مجلس کانادا شدند و ابراز امیدواری کرده‌اند که روابط میان ایران و کانادا بهبود یابد و سفارت‌خانه دو کشور بازگشایی شوند.
طی روزهای اخیر گروهی از فعالان ایرانی-کانادایی در آستانه انتخابات سراسری مجلس فدرال کانادا، از رهبران سه حزب بزرگ آن کشور خواسته بودند تا موضوع نقض حقوق بشر در ایران، همچنان مورد پیگیری دولت کانادا باشد و “صرف نظر از اینکه چه حزبی بر روی کار بیاید؛ کشور کانادا باید بر روی ارزش‌ها و اصول خود بایستد و هیچ چیز نباید موجب شود که حمایت از حقوق بشر در ایران کمرنگ شود.”

ندا امین_ نویسنده ی تایمز اسرائیل http://fa.timesofisrael.com/canada/

۱۳۹۴ مهر ۲۸, سه‌شنبه

انتخابات یا انتخابی از پیش تعیین شده…؟!


حدود پنج ماه تا برگزاری دوره اول دهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی زمان باقی ست و این در حالی ست که در شرایط فعلی نه اصلاح‌ طلبان و نه اصولگرایان معتدل برنامه مشخصی برای انتخابات ندارند و جریان‌های تندرو و افراطی نیز با برنامه‌ ریزی منسجم‌ تری می‌خواهند در انتخابات مجلس آتی شرکت کنند.

 انتخابات مجلس دهم اسفند ماه امسال برگزار خواهد شد. آن هم در شرایطی که ایران بالاخره بعد از یک دهه از سایه سنگین پرونده هسته ای و تحریم ها خارج شده و به قولی رییس جمهور به یکی از وعده های خود عمل کرده و به سمت وعده های دیگرش که غالبن به انجام نرسیدند حرکت میکند و همچنان وعده ی برگزاری انتخاباتی سالم را میدهد...!   

در فضای انتخاباتی حاضر، اصلاح طلبان بعد از تجربه انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ عزمشان را برای شرکت در انتخابات مجلس دهم جزم کرده اند، بر همین اساس حزب کارگزاران نیز اولین گردهمایی حزبی خود را برگزار کرده و با تجارب دوره های قبلی انتخابات ترجیح می دهند همچنان با چراغ خاموش حرکت کنند و استراتژی آنها هنوز مشخص نیست. از سوی دیگر اردوگاه اصولگرایی هم که همچنان به دنبال وحدت درون جناحی است، ظاهرا در انتظار کشف استراتژی اصلاح طلبان است تا تاکتیک های خود را بر آن اساس طراحی کند.

ولی مسئله اینجاست که آیا هر یک از این گروه ها به واقع درصدد ارتقای سطح فرهنگ، اقتصاد و اجتماع هستند یا با دادن وعده هایی دروغین به مردم سعی بر آن دارند تا برنده ی بازی باشند و به اهداف خود که چپاول ملت است برسند؟  گو اینکه تنها تکنیک هایشان متفاوت است و راه هایشان مختلف، و اینکه آیا دولت سعی بر آن دارد تا با نمایش رقابت میان احزاب نمایشی راه بیندازد تا مردم را به هیجان واداشته و پای صندوق های رای بکشاند؟ البته اگر حافظه ی کوتاه مدت تاریخی مان را کنار بگذاریم خواهیم دید که این سناریو، مانند سناریو های پیشین که از زمان انقلاب و روی کار آمدن خمینی نوشته شد، کماکان ادامه دارد و به نظر میرسد که ما تنها ملعبه ای برای بازی های سیاسی دولت هستیم تا بقایش تضمین باشد.

این انتخابات در حالی برگزار میشود که فضای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور به شدت با مشکل رو به روست، کشمکش های دولت بر سر مسئله ی اتمی با سازمانها و دول دیگر، در حالی که روزی توافقی را میپذیرد و روزی دیگر عملی متناقض با تعهدش انجام میدهد از یک سو، مذاکرات برای لغو تحریم های اقتصادی و سیاسی و تاثیر سوء آن به واسطه ی فشار دولت بر مردم از سوی دیگر، حمایت دولت از گروه های تروریستی و تندروی اسلامی و دخلات در جنگهای منطقه که منجر به بروز اختلافات بیشتر و شدید تر و کشتارهای بیشتر میشود و در این میان بیشترین آسیب به مردم ایران میرسد و نیز نقض بی حد حقوق مردم از جمله اعدام های مکرر و بی منطق و سرکوب مردم برای سکوت در برابر دولت و اعمال فشارهای اقتصادی و ممنوعیت های فرهنگی، اجتماعی و سلب آزادی بیان از مردم شرایطی را به وجود آورده که این دوره از انتخابات طبعن می بایستی با عدم حمایت مردم مواجه شود.

گو اینکه به نظر نمیرسد حضور مردم در انتخابات چندان اهمیتی داشته باشد و بیشتر شبیه نمایشی فرمالیته است تا به جهان نشان دهند که حکومتی مردم سالار در ایران برقرار است، که اگر به انتخابات دوره های پیشین نگاهی بیندازیم متوجه این مهم خواهیم بود... چرا که اگر انتخاب نمایندگان مجلس، رئیس جمهور و هر ارگان دیگری بر مبنای تصمیم و رای مردم بود، قطعن تا کنون کشوری با اینهمه مشکلات نداشتیم و شاهد چنین جنایات بی رحمانه ای که در هیچ کجای جهان نمی توان نظیرش را یافت نمی بودیم.

حال اگر مروری بر عملکرد دولت کنونی بیاندازیم آمار جرایم، بزهکاری، اختلاس های میلیاردی، فقر، فحشا، اعدام، اوضاع اقتصادی نابه سامان و نقض آشکار حقوق بشر، به طوری که تمام جهان را متعجب و نگران کرده، ارقام نجومی در اختیارمان قرار میدهد که بر اساس آن به این پرسش میرسیم که دولتی که طی چند سال اخیر تا این اندازه نمره ی منفی داشته است، آیا می تواند توسط مجلسی که انتخاب میکند شرایط را حتا کمی تغییر دهد؟!


( ندا امین )


۱۳۹۴ مهر ۲۵, شنبه

نصف شدن وسعت جنگل های ایران طی پنجاه سال گذشته

سازمان حفاظت از محیط زیست ایران می‌گوید فراخی جنگل‌های استان‌های گلستان، گیلان و مازندران در ایران، طی نیم‌سده گذشته از ۳.۶ میلیون هکتار به ۱.۹ میلیون هکتار رسیده که ۸۰۰ هکتار از آن نیز مخروبه است.
12107983_985195591526454_4933799231083096491_nمحمد درویش، مدیر کل آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت از محیط زیست ایران، که در جریان همایشی در کاشان سخنرانی کرده، آمار «نگران‌کننده‌ای» از وضعیت محیط زیست ایران ارائه کرده است.
به گفته درویش در حالی که بسیاری از اکولوژیست‌ها و گیاه‌شناسان، آرزوی داشتن جنگل‌های هیرکانی ایران را دارند، در خود کشور این جنگل‌ها به «زباله‌دان» تبدیل شده است.
اشاره او به زیست‌گاهی‌ست که با نام «جنگل‌های به‌هم‌آمیخته کاسپینی-هیرکانی» شناخته می‌شود و مساحتی به بزرگی ۵۵ هزار کیلومتر مربع را از جمهوری آذربایجان تا ایران در بر می‌گیرد.
بخش عمده جنگل‌های هیرکانی، در ایران قرار دارد که برآورد می‌شود با میلیون‌ها سال قدمت، از مهم‌ترین و کهن‌ترین جنگل‌های کره زمین است.
این جنگل‌ها تحت حفاظت هر دو سازمان میراث فرهنگی و حفاظت از محیط زیست است.
سازمان آموزشی، پژوهشگی، فرهنگی ملل متحد، یونسکو، می‌گوید جنگل‌های هیرکانی، مهم‌ترین و چشم‌گیرترین زیستگاه‌های طبیعی هستند که با در نظر گرفتن گونه‌های موجود در آن، نقش ارزشمندی در تحقیقات و حفظ منابع طبیعی بازی می‌کنند.
با این همه مقام ارشد سازمان حفاظت از محیط زیست ایران نه تنها از رسیدن فراخی آن به تقریبا نیم، طی نیم‌سده، خبر داده، بلکه افزوده است که ۸۰۰ هکتار از آن نیز مخروبه است.
محمد درویش با انتقاد شدید از وضعیت استفاده از منابع آبی، نشست زمین در پایتخت، کم شدن شمار جانواران، خشک شدن انبوهی از بلوط‌های زاگرس و مواردی دیگر، می‌گوید چنین وضعیتی در تاریخ ایران سابقه ندارد.
او در بخشی دیگر از سخنان خود گفته است خلیج فارس ایران، به «آلوده‌ترین آب‌گیر کره زمین تبدیل شده است». به گفته این مقام محیط زیست، حرمت خلیج فارس تنها در حفظ پسوند آن (فارس) نیست بلکه باید برای پاکی آن نیز فکری کرد.
مدیر کل آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت از محیط زیست ایران گفته است «ما آخرین نسلی هستیم که می‌توانیم ایران را از این وضعیت بحرانی نجات دهیم».
محیط زیست ایران طی سال‌های گذشته به دلایل مختلفی از جمله خشکسالی، آتش‌سوزی، شکار، زمین‌خواری و ساخت‌وساز، روش‌های نامناسب کشاورزی و مدیریت آب، پراکندن زباله، قطع درختان و موارد دیگر به طور فزاینده‌ای آسیب دیده است.
گروهی از مقام‌ها و نیز سازمان‌های غیردولتی ناظر، در این سال‌ها به کرات نگرانی‌هایی را در مورد وضعیت محیط زیست ایران ابراز کرده‌اند.